Ingezonden persbericht


Freeware-versie GFI LANguard PSC verkrijgbaar bij Portland Europe

Gratis mobiele media-apparatuur controleren op vijf netwerkmachines

Zoetermeer, 19 oktober 2004 - Portland Europe introduceert de 'freeware'-versie van GFI LANguard Portable Storage Control (PSC). Dit netwerkbeveiligingsproduct is speciaal ontwikkeld voor het controleren en beheren van het gebruik van mobiele media-apparatuur op het netwerk. Zó kan worden voorkomen dat gebruikers zonder toestemming informatie van het netwerk halen of 'malware' achterlaten via hun USB-sticks, floppies of cd's. De software is tevens geschikt voor het controleren van verbindingen met apparatuur waarmee data in Windows kunnen worden opgeslagen, zoals 'smartphones', digitale camera's en 'handhelds'. Deze gratis editie van GFI LANguard PSC is een volledige versie, geschikt voor vijf netwerkmachines.

Gezien de enorme vlucht die het gebruik van USB-sticks genomen heeft, is het van cruciaal belang het in- en uitvoeren van data - ook via andere mobiele media-apparatuur - zorgvuldig te controleren en te beheren. George van Brugge, algemeen directeur Portland Europe: "Bedrijven investeren op grote schaal in antivirussoftware voor het netwerk, e-mail- en web-'content'-beveiliging en firewalls. Daarentegen is het nog steeds mogelijk 'even snel' een USB-stick in te pluggen en 1GB aan data 'mee te nemen', terwijl het hier toch een beveiligingsrisico van formaat betreft. Eindgebruikers kunnen in een handomdraai de vertrouwelijke informatie waartoe zij toegang hebben meenemen. Daarnaast kunnen ze virussen, Trojaanse Paarden, illegale software en andere malware op het netwerk binnenlaten. De meeste bedrijven beschikken niet over middelen die voorkomen dat dergelijke handelingen schade berokkenen aan hun organisatie of netwerk. Bedrijven die gebruik maken van GFI LANguard PSC hebben die controle wél."

Gartner: "significant security risk"

Een dergelijke controle is ook volgens technologieanalist Gartner allesbehalve overbodige luxe. USB- en FireWire-verbindingen worden gezien als een serieuze nieuwe bedreiging van de veiligheid van ondernemingen. In juli 2004 noemt Gartner in een van zijn rapporten mobiele storage-apparatuur "a significant security risk" op de werkvloer. De onderzoeker concludeert dat vertrouwelijke data (te) makkelijk te downloaden zijn en dat een virus via de omgekeerde weg zonder hindernissen het bedrijfsnetwerk kan binnendringen. In het Gartner-rapport worden harddrives in zakformaat (FireWire- of USB-harddrive) of 'sleutelhangerdrives', diskgebaseerde MP3-spelers, digitale camera's met 'smart'-mediakaarten, geheugensticks, 'compact flash' en andere geheugenmedia "potential security threats" genoemd. Rijst de vraag hoe dit te beveiligen. GFI heeft met GFI LANguard PSC een doeltreffend antwoord in huis.

Gebruik software simpel

De werking van GFI LANguard PSC is simpel. Hetzelfde geldt voor het gebruik. De software installeert een kleine 'agent' op de machine van de eindgebruiker. Deze agent is slechts 1.2MB groot. De eindgebruiker merkt hem niet op. Daarnaast bevat GFI LANguard PSC een 'remote deployment'-hulpmiddel waarmee IT-beheerders de software moeiteloos en snel over honderden machines tegelijk kunnen uitrollen. Na de installatie raadpleegt de agent Active Directory zodra de eindgebruiker inlogt en stelt dan meteen het gewenste toegangsniveau voor mobiele storage-apparatuur voor deze persoon in. Is hij géén lid van een groep mét autorisatie, dan wordt iedere verbinding van het mobiele apparaat, de floppy of de cd met het netwerk automatisch geweigerd.

Over de freeware-versie

De freeware-versie van GFI LANguard PSC kan worden gedownload van http://www.portland.nl/xq/asp/id.0x0000000000000349/qx/asp/download.htm. De download is een volledige versie van GFI LANguard PSC (7,6MB) die na een evaluatieperiode van 30 dagen verloopt, ténzij er gebruik wordt gemaakt van een freeware-sleutel voor een vijf-computers-versie. Deze sleutel wordt ná het downloaden van het product automatisch gemaild naar de betreffende gebruiker. De producthandleiding kan worden bekeken op óf gedownload van http://portland.iu.nl/Manuals/GFI/GFI%20LANguard%20Portable%20Storage%20Control%20Manual.pdf.

Over de handelsversie

GFI LANguard PSC geeft IT-beheerders netwerkbrede controle over welke eindgebruikers mobiele apparaten als USB-sticks, cd's, floppies, smartphones, MP3-spelers, handhelds, digitale camera's, et cetera mogen aansluiten op het netwerk. De software is in de Benelux on-line verkrijgbaar op www.portland.nl. De oplossing is zeer kosteneffectief. Prijzen beginnen bij ¤ 265. Een versie voor 100 computers bijvoorbeeld kost ¤ 455.

Kijk voor meer informatie over dit product op http://www.portland.nl/xq/asp/productid.0x0000000000000349/qx/asp/showproduct.asp

of neem contact op met

Portland Europe

George van Brugge,

telefoon: (079) 363 00 63,

e-mail: gbrugge@portland.nl.

www.portland.nl

PRZence

Laureen Dix,

telefoon: (024) 641 73 83,

e-mail: Laureen.Dix@przence.com.

Portland Europe
Portland Europe is in 1997 gestart als de eerste elektronische softwaredistributeur in de Benelux. Het bedrijf verkoopt onder het motto 'Portland levert software, kwaliteit en eenvoud' via internet software en softwarelicenties aan meer dan duizend Europese resellers, die de producten snel kunnen downloaden op www.portland.nl. Portland Europe heeft zich als softwareleverancier gespecialiseerd in aantrekkelijk geprijsde producten voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen die zich richten op het betrouwbaar maken en het eenvoudig beheren en beveiligen van hun netwerken, pc's en internetverbindingen. De softwarepakketten die Portland levert kenmerken zich door eenvoudige installatieprocedures en een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Portland Europe heeft de exclusieve Benelux-vertegenwoordiging van onder meer Alt-N Technologies, CA, Centennial, Intellipool, WebSpy en Qbik.

PRZence

Leave your mark