Verzamelde persberichten dinsdag

's-Hertogenbosch 19-10-2004

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag is een 29-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man had even eerder op de Oude Vlijmenseweg in 's-Hertogenbosch een ruit ingeslagen van een stadsbus bij een halte aan de Oude Vlijmenseweg. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - In de nacht van maandag op dinsdag, even na middernacht, is een 33-jarige man uit Helmond aangehouden. De man viel zijn ex-vriendin, die in een woning in 's-Hertogenbosch was, voortdurend lastig. Daarbij bedreigde hij haar verschillende keren. Ter plaatse gekomen politiemensen werden door de man uitgescholden en bedreigd. De Helmonder is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

ILLEGALE VREEMDELING AANGEHOUDEN

Vlijmen - In de nacht van maandag op dinsdag, rond middernacht, is een 31-jarige Turkse man aangehouden. De man werd aangetroffen op de Mommersteeg in Vlijmen. Bij controle bleek dat de man illegaal in Nederland verbleef. Hij is aangehouden en zal zo snel mogelijk uit Nederland worden verwijderd.

TE VEEL GEDRONKEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van maandag op dinsdag, rond 04.00 uur is op de Tuba in 's-Hertogenbosch een 34-jarige man uit die plaats bekeurd. De man probeerde zich aan een controle te onttrekken door weg te rijden. Na een korte achtervolging werd hij tot stoppen gedwongen. Bij de controle bleek dat de man had gedronken. Hij weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 24 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zak de man waarschijnlijk de educatieve maatregel alcohol (EMA) moeten volgen. Deze meerdaagse cursus kost 506,46 en moet door de overtreder zelf betaald worden.

FIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL

's-Hertogenbosch - Dinsdagmorgen is een 38-jarige fietser gewond geraakt bij een ongeval. De man fietste over het fietspad Sint Theunislaan in de richting van het Wielsem in 's-Hertogenbosch. Een auto bestuurd door een 38-jarige man uit 's-Hertogenbosch reed eveneens over de Sint Theunislaan, rijdende in de richting Harendonkweg, op de kruising met de Rompertpassage wilde hij die straat inrijden. Bij het inrijden van die straat kwam hij in aanrijding met de fietser. Deze is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR FIETSDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag is een 17-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Door getuigen werd gezien dat een drietal jongens een fiets wegnamen vanaf de Leeghwaterlaan in 's-Hertogenbosch. Op dat moment kwamen juist een lid van het biketeam van politie langs fietsen, die de achtervolging heeft ingezet. In de spoortunnel achterhaalde hij het drietal. Een van de jongeren kon hij aanhouden, waarop de politieman door de twee andere werd belaagd. Door te dreigen peperspray te gebruiken maakte ze zich uit de voeten, ook de jongen die hij vasthield wist zich los te rukken en weg te fietsen. Korte tijd later kon deze op de Boschveldweg opnieuw worden aangehouden. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

HENNEPKWEKERIJ EN BESCHERMDE VOGELS AANGETROFFEN

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag trof de politie in een woning aan de Pottenbakker in 's-Hertognebosch een hennepkwekerij aan. De kwekerij bestond uit ruim 250 planten. De planten, assimilatielampen, andere groeimiddelen en afzuiginstallaties werden inbeslaggenomen. In een kooi bij de woning trof de politie ook 14 beschermde vogels, als vinken, een heggenmus en een kneu aan. De vogels zijn eveneens inbeslaggenomen. Tegen de twee bewoners, een man van 32 en een vrouw van 27 jaar is proces-verbaal opgemaakt voor de verschillende feiten.

BROMFIETSCONTROLE EN SNELHEIDSCONTROLE

Boxtel - Maandagmiddag is op de Achterberghstraat in Boxtel een bromfietscontrole gehouden. Vijf bromfietsers zijn bekeurd omdat hun bromfiets bleek te zijn opgevoerd. Twee bromfietsers bleken geen bromfietscertificaat te hebben en een bromfiets voerde geen verzekeringsplaatje.

-----
Vught - Op de Boxtelseweg onder Vught werd een bromfietser bekeurd omdat zijn bromfiets was opgevoerd. Ook werd een automobilist bekeurd omdat hij te hard reed. Ter plaatse mag 80 km/u gereden worden. Hij reed 102 km/u.

-----
Sint Michielsgestel - Maandagavond is op de Bosschebaan in Sint Michielsgestel een snelheidscontrole gehouden. Op deze weg mag 80 km/u gereden worden. Totaal werden 27 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd omdat ze meer dan 50 kilometer te hard reden. Een 32 jarige man uit Schijndel bleek 136 km/u te rijden terwijl een 31-jarige man uit Berlicum werd bekeurd omdat hij 170 km/u reed.

INBREKERS OVERLOPEN

Haaren - In de nacht van maandag op dinsdag is een 61-jarige man uit Haaren gewond geraakt. Tegen 01.00 uur hoorde de man in zijn woning aan de Nemelearstraat in Haaren gerommel in zijn woning. Hij ging uit bed en zag licht branden in de hal van zijn woning. Toen hij van zijn slaapkamer naar de woonkamer liep zag hij twee mannen in zijn woning. Direct daarop werd hij door de twee mannen belaagd. Daarbij liep hij verschillende klappen op. Ondanks dat slaagde hij erin om een van de mannen vast te pakken. Hierop werd hij door een derde man, die hij nog niet eerder had gezien, tegen zijn hoofd en rug geslagen. De drie mannen wisten te voet te ontkomen. Het slachtoffer raakte bij de schermutselingen zodanig gewond dat hij zich in een ziekenhuis moest laten behandelen.

TAS GESTOLEN VAN VROUW

Boxtel - Dinsdag is een 30-jarige vrouw uit Boxtel van haar tas beroofd. De vrouw reed, rond 12.00 uur, op haar fiets over het fietspad langs de Brederodeweg in de richting van Hoogheem in Boxtel. Ze had daarbij een 2,5 jarig dochtertje achterop in een kinderstoeltje zitten.
Op dit fietspad werd ze voorbij gereden door een bromscooter. In het voorbijrijden trok de duopassagier van de bromscooter de schoudertas van die vrouw, die ze over haar linker schouder had hangen, van haar schouder. De vrouw moest daarbij haar stuur loslaten met haar linkerhand om te voorkomen dat ze met haar dochtertje ten val zou komen. In de tas zat onder andere de portemonnee van de vrouw, een dokters recept en een gsm-telefoon. De bromscooter wist in de richting Hoogheem te ontkomen. Het betrof een donkere bromscooter. De bestuurder van de bromscooter was een flink stuk kleiner dan de passagier. De passagier droeg donkere kleding en een donkere helm.

AUTO UITGEBRAND

Helvoirt - Dinsdagmorgen werd een autobrand gemeld op de Margrietweg in Helvoirt. Aldaar trof de politie een brandende Nissan Patrol aan. Door de brandweer werd het vuur geblust. Ze konden echter niet voorkomen dat de auto verloren ging. De auto bleek de afgelopen nacht in Sint Michielsgestel te zijn gestolen vanaf de Ambachtsweg.

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL

Venhorst - Maandagmiddag is een 19-jarige man uit Volkel bij een ongeval gewond geraakt. De man reed met een bestelauto, met daarachter een aanhangwagen over de Langstraat in Venhorst. Door nog onbekende oorzaak is de bestelauto met de aanhangwagen gaan slingeren. Hierdoor reed de auto tegen een links van de weg staande boom. Het slachtoffer moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

TE VEEL GEDRONKEN

Veghel - Maandagavond werd gemeld dat in Valkenswaard een doorrijden na aanrijding had plaatsgevonden. Daarbij werd doorgegeven dat de doorrijder een inwoner van Veghel moest zijn. Daarop is door de politie van het team Veghel uitgekeken naar de auto. Rond 19.10 uur zagen surveillerende politiemensen de auto op Beverweide in Veghel rijden. Toen de politiemensen de auto wilde controleren, negeerde de bestuurder het stopteken en probeerde door snel weg te rijden te ontkomen. Daarbij volgde de auto groenstroken en verdrijvingsvlakken. Op de Herteweide kon de vluchtende auto nog net een aanrijding met een tegemoetkomende auto voorkomen. De achtervolgende politieauto kwam echter wel in aanrijding met die tegemoetkomende auto. Op de Veulenweide lukte het politiemensen de auto tot stoppen te dwingen. De 42-jarige bestuurder uit Veghel werd aangehouden. Bij controle bleek dat de man veel te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Verder bleek ook dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Ook gaf hij bij zijn aanhouding een valse naam op. Voor alle feiten en ook voor het doorrijden na aanrijding in Valkenswaard is tegen de man proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg ook nog een rijverbod van 9 uur. Na verhoor is de man dinsdagmorgen heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN BIJ INBRAAK IN BEDRIJF

Uden - In de nacht van maandag op dinsdag, even voor 01.00 uur, werd gemeld dat ingebroken werd in een bedrijf aan de Neutronenlaan in Uden. Op het dak van een bedrijf werd door de terplaatse gekomen politiemensen een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij bleek doende te zijn geweest om een gat in het dak te maken. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

NIET HANDSFREE BELLEN

Veghel - Dinsdagmiddag zijn op de A50 onder Veghel drie autobestuurders bekeurd omdat ze niet handsfree zaten te bellen.

MAN WORDT GEDWONGEN TE PINNEN

Oss Een 19-jarige man uit Heesch is in de nacht van maandag op dinsdag gedwongen geld te pinnen en dit af te staan. Het slachtoffer fietste over de Brederostraat in Oss toen hij werd aangesproken door een onbekende man. Omdat het slachtoffer de man niet kon verstaan stopte hij. Daarop moest hij onder dwang van een vuurwapen geld pinnen en dit afstaan aan de onbekende man. De man, mager van postuur en tussen de 35 en 45 jaar oud, had donkere kleding aan en een donker hoofddeksel op.

NIET HANDSFREE BELLEN

Oss - Dinsdagmiddag zijn op de Euterpelaan in Oss drie autobestuurders bekeurd omdat ze niet handsfree zaten te bellen. Ook werden nog 18 bestuurders bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden.

MAN RIJDT IN ONVERZEKERDE AUTO ZONDER APK

Cuijk - De politie heeft maandagavond de auto van een 31-jarige inwoner van Cuijk inbeslaggenomen. De auto bleek niet verzekerd te zijn en niet APK gekeurd te zijn. Tevens bleek de man niet over een geldig rijbewijs te beschikken en een volledige rijontzegging gekregen te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

GRAAFMACHINE UITGEBRAND

Wanroij - Dinsdagmorgen even na 10.00 uur werd een brand gemeld in een graafmachine aan het Molenveld in Wanroij. De grafmachine was in brand geraakt kort nadat hij was uitgezet. De brandweer heeft het vuur geblust maar kon niet voorkomen dat de hele machine is uitgebrand. Waarschijnlijk is de brand door kortsluiting ontstaan.