ARBONED

ArboNed licht bouwvakkers voor tijdens Europese Week

Vandaag start de Europese Week voor de Veiligheid en Gezondheid op het Werk. Deze jaarlijkse gezondheidsweek wordt gehouden om in Europa het bewustzijn over arbeidsomstandigheden te vergroten. Dit jaar staat bouwsector centraal. In Nederland komt een op de zes bouwvakkers tijdens zijn loopbaan ernstig ten val. Daarom bezoeken veiligheidskundigen van ArboNed op dinsdag 19 oktober vijftig bouwplaatsen voor een voorlichtingsbijeenkomst over valgevaar.

In Europa komen jaarlijks 1.300 bouwvakkers door een ongeval op het werk om het leven en lopen 850.000 van hen ernstige verwondingen. Ook in Nederland is de sector een risicovolle: van de ruim 250.000 bouwvakkers komen er per jaar 25 om het leven en worden bijna 26.000 door een ongeval getroffen. Meer dan de helft (55%) van het aantal ongevallen komt voor rekening van de groep jonger dan 35 jaar, terwijl het aantal ongevallen onder de groep ouder dan 45 jaar met 7,3% flink kleiner is. De bouw komt, na de industrie, met deze aantallen op de tweede plaats van risicovolle sectoren.

Voorlichting op bouwplaatsen
Een op de zes bouwvakkers komt tijdens zijn loopbaan ernstig ten val. Daarom geven veiligheidskundigen van ArboNed op dinsdag 19 oktober gratis voorlichting over het valgevaar in de bouw. Dat doen ze tijdens zogenaamde toolboxmeetings. ArboNed neemt de bijeenkomst ook te baat om een andere verzuimveroorzaker aan te pakken: verkoudheid. Alle bij de voorlichting aanwezige bouwvakkers krijgen een gratis fleecemuts voor de koude dagen.

Gezondheidsmeting in de Kuip
Tijdens de startmanifestatie van de Europese Week van de Veiligheid en Gezondheid op maandag18 oktober in De Kuip in Rotterdam is ArboNed van 9.00 tot 17.00 uur aanwezig om bij alle belangstellenden de ArboNed Health Check af te nemen. De Health Check is een korte test die op basis van leefstijl en meting van cholesterol, glucose, bloeddruk, lengte en gewicht een indicatie geeft van de gezondheid. De test duurt ongeveer 15 minuten en is gratis.


--- Einde persbericht ---

Over ArboNed

ArboNed is een professionele, innovatieve dienstverlener die sinds haar oprichting in 1994 de op een na grootste arbodienst in Nederland is. Met een marktaandeel van 17% staat ArboNed dagelijks vijftig duizend werkgevers en 1,2 miljoen werknemers met raad en daad bij. Centraal daarin staat het beperken van gezondheidsrisico s op de werkvloer en het bevorderen van de snelheid van werkhervatting. Tot de klantenkring van ArboNed behoren lokale en regionale ondernemers, multinationals, instellingen en overheden. Meer informatie vindt u op www.arboned.nl.

Voor meer informatie of het bijwonen van een toolboxmeeting kunt u contact opnemen met:

ArboNed N.V.
Inge Weel, woordvoerder
T 06 - 295 726 98, E inge.weel@arboned.nl

18 okt 04 08:15