Krijgt koolzaad weer een kans in Nederland

Themadag over de nieuwe mogelijkheden van koolzaad

LEEUWARDEN, 20040909 -- Gastsprekers uit verschillende disciplines, waaronder politiek en overheid (Europees, landelijk, regionaal), landbouw en bundesverband pflanzenöle, gaan in op de vraag of koolzaad ook in Nederland een kans krijgt. In navolging van Europese ontwikkelingen kijken we naar nieuwe toepassingsmogelijkheden, waarbij milieu, energie, arbeidsontwikkeling en innovatie centraal staan. Voertuigen die voor PPO gebruik zijn aangepast worden deze dag ter illustratie getoond. Naast de toepassing als brandstof is koolzaad breed inzetbaar. Koolzaadproducten komen onder meer voor in de (dier)voedingsmiddelen-, bestrijdingsmiddelen-, farmaceutische-industrie en in de (wegen)bouw. Ook deze aspecten worden op het symposium belicht.


De themadag vindt plaats op dinsdag 19 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur op het Van Hall Instituut te Leeuwarden. De kosten voor de themadag bedragen ¤ 15,- (exclusief BTW, inclusief consumpties en lunch).

Deze themadag wordt georganiseerd door het Van Hall Instituut Business Center.
Dit symposium wordt mede mogelijk gemaakt door: Energy Valley, Solaroilsystems, NLTO en de Kamer van Koophandel Friesland, Groningen, Drenthe