ABN AMRO

Amsterdam, 18 oktober 2004

ABN AMRO gaat lokale custody services verkopen aan Citigroup

ABN AMRO maakt vandaag bekend dat overeenstemming is bereikt over de verkoop van haar lokale custody services aan Citigroup.

Deze services omvatten de binnenlandse custody activiteiten van de bank in Griekenland, India, Indonesië, Nederland, Polen, Rusland, Taiwan en Zuid-Korea. De internationale custody services van de bank, die worden uitgevoerd via ABN AMRO Mellon Global Securities Services, vormen geen onderdeel van de transactie.

Tot de lokale custody services behoren diverse effectendiensten, waaronder bewaarneming en settlement, rapportages, corporate actions, inning van dividendbetalingen en distributie, stemvolmachten, terugvordering van ingehouden belasting, fondsenadministratie, alsmede verstrekken van marktnieuws en -informatie.

De verkoop vormt onderdeel van de strategie van ABN AMRO om beschikbare middelen in de Wholesale Clients strategische business unit aan te wenden voor kernactiviteiten die volledig zijn afgestemd op het klantgerichte bedrijfsmodel van de bank.

De transactie zal, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en het verkrijgen van goedkeuring van de toezichthouders, naar verwachting binnen drie maanden worden afgerond. Financiële bijzonderheden van de transactie worden niet bekend gemaakt. De verkoop van dit bedrijfsonderdeel zal echter geen invloed hebben op de vooruitzichten voor de bank.


- - -

Press Relations: +44 20 7678 8244
Investor Relations: +31 20 628 7835




ABN AMRO