Politie Hollands Midden

Oegstgeest - Politie treft jongen met verboden imitatiepistool aan Op donderdag 14 oktober rond 18.40 uur kreeg de politie een melding dat op een schoolplein aan de Terweeweg een jongen met iets stond te schieten dat verdacht veel leek op een vuurwapen. De politie trof de 16-jarige jongen uit Oegstgeest met een luchtdrukpistool aan. Dit pistool had hij tijdens zijn schoolreisje in Italië gekocht en wist niet dat dit wapen in Nederland verboden was. Het ging dan ook om een imitatie dat valt onder de werking van de Wet Wapens en Munitie. De jongen deed afstand van het wapen en na overleg met justitie is hij doorverwezen naar het bureau HALT. De politie wijst er nogmaals op dat dit soort speelgoedwapens in Nederland verboden zijn. Met deze schrikbarend echt lijkende vuurwapens worden vaak balletjes verschoten waarbij als ze raak zijn letsel niet uitgesloten is. De boetes op het bezit van een dergelijk imitatiewapen kan oplopen tot 270 euro.

Oegstgeest Aanrijding met hond, politie zoekt eigenaar hond

De politie is nog steeds op zoek naar de eigenaar van een hond die op vrijdag 17 september omstreeks 19.30 uur betrokken raakte bij een aanrijding met een fietster. Een 18-jarige vrouw uit Oegstgeest fietste over het fietspad van het Frederik van Eedenpad vanuit de richting van de Erasmuslaan toen zij een man zijn hond hoorde roepen. De hond sprong voor de fiets waardoor de vrouw ten val kwam met haar gezicht op de weg. De man is met zijn hond weggelopen zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De vrouw liep letsel op aan haar gezicht, waaronder diverse wonden, beschadigde tanden, tand door de lip, blauwe plekken over het lichaam, lichte hersenschudding en pijnlijke polsen. De vrouw werd voor behandeling met een ambulance overgebracht naar het LUMC te Leiden. De eigenaar van de hond wordt verzocht contact op te nemen met de politie Oegstgeest onder telefoonnummer 0900 - 8844. Het betreft een kleine zwarte hond met een beetje krullend haar, 30 á 40 cm hoog. Mogelijk heeft de hond ook verwondingen opgelopen.

Sassenheim Woninginbraken (5)

Afgelopen weekend is ingebroken in vijf woningen in Sassenheim. In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober vond een insluiping plaats in een woning aan de Palfreniersweg. Men kwam de woning binnen via een niet afgesloten achterdeur. Uit de woning werd een DVD-videorecorder weggenomen. Uit de schuur, die eveneens niet afgesloten was, werd een fiets weggenomen. De volgende nacht werd in een andere woning in dezelfde straat ingebroken. De bewoonster nam poolshoogte nadat zij geluiden had gehoord. Bij de achterdeur zag ze een licht van een zaklantaarn. De vrouw is vervolgens schreeuwend naar de deur gelopen waarna de dader het hazenpad nam. De dader had al gaten geboord ter hoogte van het slot van de achterdeur met de bedoeling om met een stuk ijzerdraad door de gaten het slot te openen. Het ijzerdraad werd in één van de gaten aangetroffen. Deze wijze van binnenkomen door het boren van gaten werd bij nog drie andere woningen toegepast. In de J.J. van Rhijnstraat werden gaten in een raam ter hoogte van de sluitarmpjes geboord. Hierna werd het raam geopend waarna de woning werd doorzocht terwijl de bewoners thuis waren. Een mobiele telefoon, geld en een paspoort werden gestolen. Ditzelfde gebeurde ook bij een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. Hier werd onder andere een tas en een dvd-speler weggenomen. In de achterdeur van een woning aan de Karos werden eveneens gaatjes geboord waarna men makkelijk binnen kon komen. Hier werden onder andere een fototoestel, cd's en dvd's meegenomen. De politie heeft inmiddels buurtonderzoeken ingesteld. De politie wijst erop dat inbrekers relatief makkelijk woningen binnenkomen als de sloten van ramen c.q. van deuren niet 'beschermd' zijn door veiligheidsbeslag. Het hengelen van de hefboompjes (sluitarmpjes), met bijvoorbeeld ijzerdraad, is zo gebeurd. Wilt u meer weten over het beveiligen van uw huis, dan kunt u bij de politie een inbraakpreventie enveloppe ophalen. Informatie is ook te verkrijgen bij de goede ijzerhandel.

Leiden Aanhouding na poging beroving

De politie heeft op maandag 18 oktober omstreeks 13.30 uur een 19-jarige man uit Gorlice (P) aangehouden op verdenking van een poging beroving. Een 59-jarige vrouw uit Hoogmade liep kort daarvoor op de Pieterskerk-Choorsteeg in de richting van de Pieterskerk toen de verdachte de vrouw tegemoet liep. In het voorbij lopen pakte de man plots de schoudertas van de vrouw beet, en gaf daar een ruk aan. De vrouw hield echter de tas stevig was waarna de man direct wegrende. De man kon op aangeven van omstanders op de Aalmarkt door de politie worden aangehouden. De vrouw heeft verklaard dat ze de man eerder op de dag al in dezelfde straat was tegengekomen. De man liep toen vlak langs de vrouw en viel bij haar op. Volgens de vrouw heeft zij onbewust haar tas stevig vastgehouden toen zij de man opnieuw zag.

Moordrecht - Onder invloed rijder pleegt verzet Een 20-jarige automobilist uit Moordrecht verzette zich op zondag 17 oktober tegen zijn aanhouding. De man werd rond 04.15 uur op de Spoorweglaan door de agenten gecontroleerd. Al snel werd het de agenten duidelijk dat de man gedronken had. Bij zijn daarop volgende aanhouding verzette hij zich. Desondanks en in de boeien geslagen kon hij toch worden overgebracht naar het politiebureau. Aan het bureau werkte hij wel mee aan een ademanalyse. De uitslag daarvan was 350 ug/l (limiet 220 ug/l). Het was niet de eerste keer voor de jongeman. In juli jl. werd hij met 280 ug/l betrapt. Met een dagvaarding voor verzet en het rijden onder invloed mocht hij in de middag van maandag 18 oktober weer het bureau verlaten.

------------------------------------ einde middagberichten ---------------------------------------------


---

---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 18 oktober 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --