Politie Hollands Midden

Noordwijkerhout - Politie houdt verdachte van zware mishandeling aan

Met de aanhouding van een 18-jarige inwoner van Warmond op dinsdag 19 oktober denkt de politie een zware mishandeling dan wel poging daartoe te hebben opgelost. Op zondag 20 juni werd rond 01.45 uur op de Havenstraat een 28-jarige man uit Noordwijk door hem mishandeld. Daarbij liep hij een hersenschudding, een gescheurde lip en een gebroken enkel op. Een woordenwisseling over het wildplassen door de Noordwijker was de aanleiding voor de mishandeling. Na een onderzoek kon de verdachte vanmorgen vroeg aangehouden worden.

Aanvulling op eerder verstuurd bericht!!

Leiden -Aanhouding na poging beroving

De politie heeft op maandag 18 oktober omstreeks 13.40 uur een 19-jarige man uit Gorlice (P) aangehouden op verdenking van een poging beroving. Een 59-jarige vrouw uit Hoogmade liep kort daarvoor op de Pieterskerk-Choorsteeg in de richting van de Pieterskerk toen de verdachte de vrouw tegemoet liep. In het voorbij lopen pakte de man plots de schoudertas van de vrouw beet, en gaf daar een ruk aan. De vrouw hield echter de tas stevig vast waarna de man direct wegrende. Uit verklaringen is gebleken dat de man kort na de eerste beroving heeft geprobeerd een tweede vrouw van ongeveer 60 jaar te beroven. Dit vond plaats omstreeks 13.30 uur op de Breestraat nabij de Maarsmansteeg. Ook deze vrouw hield haar tas stevig was waardoor de beroving mislukte. De vrouw kwam ten val en werd enkele meters meegetrokken tijdens de beroving. De man rende hierna weg. Enkele omstanders bekommerden zich om de vrouw die echter geen hulp nodig had. De man kon op aangeven van omstanders op de Aalmarkt door de politie worden aangehouden. De politie wil graag met de vrouw in contact komen. De vrouw was gekleed in een bruine jas en had een bril op. De vrouw uit Hoogmade heeft verklaard dat ze de man eerder op de dag al in dezelfde straat was tegengekomen. De man liep toen vlak langs de vrouw en viel bij haar op. Volgens de vrouw heeft zij onbewust haar tas stevig vastgehouden toen zij de man opnieuw zag.

Alphen aan den Rijn - Aanrijding

Een 16-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn werd op maandag 18 oktober rond 23.25 uur op de Burgemeester Bruins Slotsingel aangereden door een 70-jarige automobilist en plaatsgenoot. De jongen liep met enkele vrienden achter elkaar te rennen en vloog daarbij plotseling de weg op. De automobilist kon hem daarop niet meer ontwijken. Met hoofdletsel is de jongen overgebracht naar het LUMC.

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 19 oktober 2004

(


------------------------------------ einde berichten ---------------------------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --