FIT BUSINESS HOLLAND

Internationale erkenning voor Nederlands artrose onderzoek

Research door Dr. Wim van Blitterswijk toont positieve werking Cosamin DS ondubbelzinnig aan

Glucosamine/chondroïtine houdende producten, zoals Cosamin DS dat in ons land door FIT Business Holland BV op de markt wordt gebracht, worden veelal ingezet voor de behandeling van artrose. Recent onderzoek door Dr. Wim van Blitterswijk heeft wederom aangetoond, dat het gebruik van Cosamin DS positieve resultaten oplevert. Zijn verslag is onlangs gepubliceerd in het toonaangevende magazine BMC Complementary and Alternative Medicine. Aan de 'case-study' van Dr. van Blitterswijk hebben professor Wuisman (Vrije Universiteit Amsterdam, afdeling orthopedische chirurgie) en Dr. Jos van de Nes een belangrijke bijdrage geleverd.

Artrose
Artrose is een reumatische aandoening waarbij het gewrichtskraakbeen in kwaliteit achteruit gaat. Artrose komt voornamelijk voor in de gewrichten van nek, onderrug, heupen, knieën of handen. Hoewel het onder ouderen de meest voorkomende gewrichtsaandoening is, zijn in Nederland naar schatting 25.000 jonge patiënten (tussen de 25 en 45 jaar) getroffen door artrose. De totale groep Artrosepatiënten bestaat uit zo'n 650.000 mensen.

Onderzoek
Artsen, specialisten en apothekers tonen steeds meer belangstelling voor Cosamin DS. Jaap Floris van FIT: 'Die toenemende belangstelling is niet alleen gestoeld op de unieke samenstelling van ons product, maar ook op de talrijke onderzoeken naar en publicaties over Cosamin DS. Heel vervelend, en eerlijk gezegd ook misleidend, is echter, dat andere fabrikanten met name op Cosamin DS gerichte onderzoeken aanhalen om de werking van het eigen product te onderbouwen. De samenstelling en/of de gebruikte ingrediënten verschillen echter teveel om eenzelfde conclusie te kunnen rechtvaardigen.'

Publicatie en research door Dr. Wim van Blitterswijk Dr. Wim van Blitterswijk heeft de werking van Cosamin DS onderzocht, waarbij hij zelf als 'proefkonijn' fungeerde. Als artrosepatiënt met problemen in de onderrug, veroorzaakt door afbraak van kraakbeen in de ruggenwervels en resulterend in pijnen en verminderde beweeglijkheid, kon hij als geen ander de uitwerking van Cosamin DS proefondervindelijk testen. Daarbij werden voortdurend MRI-scans gemaakt om het verloop te volgen. Het onderzoek laat zien dat op de scans is een duidelijke verbetering waarneembaar is. Er werden geen bijwerkingen gemeld en patiënt geeft aan dat de pijnen minder zijn geworden en hij zich gemakkelijker kan bewegen. In het artikel in BMC Complementary and Alternative Medicine legt Van Blitterswijk vanuit een biochemische invalshoek uit hoe een gewricht werkt, welke processen zich er afspelen en welke belangrijke rol glucosamine en chondroïtine in dit proces hebben.

Jaap Floris nogmaals: 'Cosamin DS bevat FCHG49 glucosamine HCl en TRH122 chondroïtinesulfaat in een bijzonder hoge zuiverheid (tot 99%!) en concentratie. Dit is goed voor de werkzaamheid. Naast bovengenoemde ingrediënten bevat Cosamin DS ook mangaan en vitamine C. Al deze stoffen samen werken beter dan wanneer deze apart zouden worden ingenomen.'

Cosamin DS is bij de apotheek verkrijgbaar in twee verpakkingen: 108 capsules en 210 capsules.

Vught, 19 oktober 2004

(Voor andere informatie,