Gemeente Best

18-10-2004
Best genomineerd voor "Gemeentecompliment"

Best genomineerd voor "Gemeentecompliment"
Wat is het GemeentenCompliment? Het GemeentenCompliment wordt georganiseerd door Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) in samenwerking met de Commissie Vrijwilligersbeleid en wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Onlangs heeft een jury uit alle inschrijvingen 10 gemeenten genomineerd. Het gaat om de 10 gemeenten die het beste beleid op het gebied van vrijwilligerswerk hebben ontwikkeld en daarmee het plaatselijke vrijwilligerswerk structureel stimuleren.
De gemeente die als beste uit de bus komt ontvangt op dinsdag 7 december aanstaande , op de Internationale Vrijwilligersdag, in Amsterdam het GemeentenCompliment.
Ook de gemeente Best is genomineerd. De motivatie van de jury hiervoor is onder meer omdat de gemeente Best haar vrijwilligerswerkbeleid voert vanuit de gedachte dat vrijwilligerswerk "onbetaalbaar kapitaal" is. Daarbij probeert de gemeente te werken aan een vereenvoudiging van procedures en regelgeving voor vrijwilligersorganisaties. Het beleid in Best is gebaseerd op gedegen onderzoek en houdt rekening met toekomstige ontwikkelingen. Ook in 2002 werd Best genomineerd vooral vanwege haar gerichtheid op uiteenlopende doelgroepen en omdat zij veel aandacht besteedde aan communicatie. Bovendien vond de jury de oprichting van Flying Teams en het stimuleren van leerlingenvrijwilligerswerk voorbeelden van innovatieve projecten.

Foto: juryleden van het GemeentenCompliment in gesprek met Sandra Conijn, Steunpunt Vrijwilligerswerk en Lucia Timans, Flying Teams.

Foto: ambtenaar vrijwilligerswerkbeleid Nicole Mallant geeft toelichting aan juryleden van het gemeentecompliment