Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Aon Nederland introduceert Non-profit verzekeringen.nl

Optimale bescherming tegen persoonlijke aansprakelijkheid bestuurders

ROTTERDAM, 19 oktober 2004 - Aon Verzekeringen, onderdeel van Aon Nederland, introduceert onder de naam 'Non-profit verzekeringen.nl' een complete aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders van sportverenigingen en organisaties op het gebied van cultuur en welzijn. De verzekering biedt dekking voor de persoonlijke financiële gevolgen van een aanspraak tegen een bestuurder in verband met vermeend of gebleken foutief handelen. De non-profit sector in Nederland telt ruim 250.000 stichtingen en verenigingen en is met ongeveer 800.000 werknemers - vrijwilligers en betaald - de grootste werkgever van ons land.

Aanspraken of vermeende aanspraken komen vaak voort uit onwetendheid of onzorgvuldigheid. Naarmate de belangen waarmee non-profit organisaties te maken krijgen steeds groter worden, neemt ook de omvang van claims toe. De bestuurder kan in zijn privé-vermogen worden aangesproken als hij wettelijke verplichtingen niet nakomt. Ook kan hij onbevoegd namens de vereniging of stichting contractuele afspraken aangaan die de betreffende organisatie niet kan nakomen en waarvan derden financiële schade ondervinden. Deze schade kan al snel enkele tienduizenden euro's bedragen.

Bert Radder, directielid Aon Nederland: "Sportbestuurders worden geconfronteerd met steeds meer regelgeving omtrent hun vereniging, zoals fiscale regelgeving en de Warenwet. Van een bestuurder wordt verwacht dat hij op de hoogte is van al deze regels en dat hij ze correct toepast. Maar door de uiteenlopende voorschriften en de voortdurende wijzigingen is het vaak lastig om hier grip op te krijgen. Het aansprakelijkheidsrisico verdient dus serieuze aandacht, want in het uiterste geval is de continuïteit van een vereniging of stichting in het geding. Met Non-profit verzekeringen.nl willen wij die grote groep bestuurders het vertrouwen geven dat zij beschermd zijn tegen onverwachte claims."

Non-profit verzekeringen.nl biedt een gestandaardiseerde verzekeringsoplossing die op maat is samengesteld voor deze sector. Hierdoor kunnen verenigingen en stichtingen, met een balanstotaal van maximaal vijf miljoen euro, profiteren van een standaard lage premie. De verzekeringsdekking begint bij 250.000 euro en is mogelijk tot 500.000 euro. Ook de kosten van rechtsbijstand zijn meeverzekerd. Juridische procedures als gevolg van aanspraken op vermeende schade zijn daarmee gedekt. De premie, vanaf 150 euro per jaar, geldt voor het complete bestuur van een vereniging of stichting, ongeacht het aantal bestuursleden. De verzekering kan snel en gemakkelijk via de gelijknamige website www.non-profitverzekeringen.nl worden afgesloten.

Een aantal instanties in de non-profit sector kan niet terecht bij Non-profit verzekeringen.nl, omdat de aard van het risico anders is en ook het balanstotaal hoger ligt dan de grens van vijf miljoen euro. Dit geldt onder andere voor ziekenhuizen, zorginstellingen, pensioenfondsen en woningbouwverenigingen. Voor deze instanties wordt maatwerk gecreëerd op basis van specifieke omstandigheden.

Over Aon

Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 12 vestigingen met 1.500 medewerkers. Het bedrijf maakt onderdeel uit van Aon Corporation, Chicago, USA. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 600 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 52.000 medewerkers. Hiermee is Aon één van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon Corporation is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE). Meer informatie: www.aon.nl.

Op basis van onderzoek door TNS Nipo, in opdracht van het blad Management Team, hebben Nederlandse topmanagers in september 2004 de hoogste kwalitatieve score (***, 'uitmuntend') aan Aon toegekend in de categorie Risk Management.