Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht 19-10-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Mijdrechtenaar aangehouden

MIJDRECHT -Een 18-jarige inwoner van Mijdrecht is vrijdag 15 oktober aangehouden op verdenking van bedreiging en overtreding van de wet wapens en munitie. In de woning werd een, naar later bleek, nepvuurwapen en een kleine hoeveelheid munitie aangetroffen. Een luchtdrukgeweer werd eveneens inbeslaggenomen. Bij de doorzoeking werd verder een geringe hoeveelheid(kinder)pornografische afbeeldingen aangetroffen. Twee computersysteemkasten

en CD-roms werden voor nader onderzoek meegenomen. De in voorarrest zittende Mijdrechtenaar werd maandag 18 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris te Utrecht, die zijn voorarrest met 10 dagen heeft verlengd.

Vroeg vuurwerk

WILNIS- Op maandagavond werd een man aangehouden omdat hij lawinepijlen in zijn bezit had. Omstreeks 18.05 uur controleerden agenten een 21-jarige automobilist uit Wilnis op de Burgemeester Padmosweg. Agenten zagen een doos in de auto liggen met hierin 9 lawinepijlen. De man werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De pijlen zijn ingenomen.

Diefstal

BREUKELEN- Op maandagavond werd een man aangehouden nadat hij vis had gestolen. Omstreeks 16.50 uur was de 44-jarige man uit Amsterdam in de keuken aan het schoonmaken in een hotel aan de Stationsweg. Terwijl hij hier bezig was zag hij kans om 10 blikjes vis mee te nemen. Dit werd gezien en de man werd aangehouden. Hij werd op staande voet ontslagen en kreeg op het bureau een bekeuring van 130 euro.

Luierdieven

WOERDEN- Op maandagmiddag werden drie verdachten aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 16.15 uur verlieten drie personen een winkel aan de Voorstraat met een pak niet betaalde luiers. Dit werd gezien door winkelpersoneel en de politie werd gewaarschuwd. Na enig zoeken werd het trio, in de leeftijd van 18, 20 en 30 jaar uit Den Haag, Zwolle en Appelscha aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.