Ingezonden persbericht

Honderden computerhulpmiddelen voor gehandicapten online

HAARLEM, 20041019 -- Handicheck.net (www.handicheck.net), de website voor computer aanpassingen voor mensen met een handicap heeft overeenkomst bereikt met HANDY-BraInS over een nieuwe productdatabase op Internet. Dankzij deze samenwerking zal Handicheck.net begin volgend jaar honderden computeraanpassingen direct koppelen aan haar website.


Naast een totale nieuwe vormgeving zal Handicheck.net begin volgend jaar aangevuld worden met een koppeling naar communicatie en computerproducten uit de HANDY-WIJZER database (www.handy-wijzer.nl). De grote voordelen voor de bezoekers van Handicheck is dat alle artikelen, links, leveranciers en producten gekoppeld worden. Een bezoeker ziet direct wie de leverancier is en wat vergelijkbare producten zijn.

"Handicheck heeft als visie om bezoekers een persoonlijke website aan te bieden, geheel ingericht om veel te lezen over de nieuwste oplossingen en producten. Deze samenwerking met HANDY-BraInS is een grote stap richting een complete website." Aldus Dennis van der Heijden, de oprichter van Handicheck.net.

Theo Bougie geeft aan dat juist nu het beleid er van uitgaat dat mensen die tot de doelgroep behoren samen met hun directe leefomgeving een grote verantwoordelijkheid dragen over hun eigen gezondheid en maatschappelijk functioneren, er grote behoefte is aan informatie over mogelijke oplossingen. Handicheck.net en HANDY-WIJZER vullen elkaar hierbij goed aan: Handicheck.net met redactionele en nieuwsgerichte informatie en HANDY-WIJZER met het marktaanbod aan producten op het gebied van ICT voor mensen met beperkingen

- Over HANDY-WIJZER -
HANDY-WIJZER is een informatiesysteem over hulpmiddelen. De informatie over de hulpmiddelen is afkomstig van fabrikanten en importeurs. Leveranciers geven in aanvulling informatie over hun dienstverlening bij die producten. Ook is informatie opgenomen over wetgeving en het verstrekt kunnen krijgen van hulpmiddelen uit allerhande regelingen.

De informatie is bedoeld om de keuze van een individueel hulpmiddel te ondersteunen; overzicht van het marktaanbod met duidelijke gegevens over de werking en functies van beschikbare hulpmiddelen, is een vertrekpunt daarbij. De informatie is dan ook begrijpelijk en voor iedereen toegankelijk. Een internationale classificatie en systematiek aan trefwoorden zijn behulpzaam bij het zoeken in de HANDY-WIJZER.

- Over Handicheck -
Handicheck is een onafhankelijke website over computer gerelateerde producten (software en hardware), projecten, hulpmiddelen, aanpassingen en ervaringen van mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het is een portaal site voor begeleiders en ouders van mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Op de website worden ICT producten, diensten, regelingen, organisaties, vragen en oplossingen behandeld.




Ingezonden persbericht