Ingezonden persbericht


Persbericht

Breda, 19 oktober 2004

EMBARGO tot dinsdag 19 oktober 2004 17.00 UUR

Koninklijke onderscheiding voor RPN-bestuurslid Karelse

Jan Peter Karelse heeft op 19 oktober bij zijn afscheid als bestuurslid van Retail Partners Nederland (RPN) een koninklijke onderscheiding ontvangen. De onderscheiding, uitgereikt door loco-burgemeester H. Brink van Amersfoort, viel Karelse ten deel voor zijn jarenlange inzet voor de detailhandel in Nederland en Europa.

Karelse (58) was sinds 1987 bestuurslid van de RPN. Deze brancheorganisatie omvat veertien retail service organisaties en vertegenwoordigt 10.000 winkels en ruim 45.000 werknemers. In 1994 werd hij voorzitter van de IVE, een Europese belangenorganisatie voor de zelfstandige non-food detailhandel. Karelse leverde in die hoedanigheid een belangrijke bijdrage aan de fusie tussen de IVE en UGAL (Union des Groupements de Détaillants Indépendants), dat in Europa de belangen behartigde van de zelfstandige food detailhandel.

Sinds 2002 is Karelse voorzitter van de gefuseerde belangenorganisatie, die als UGAL verdergaat en circa 446.000 winkels en twee miljoen werknemers vertegenwoordigt. Als zodanig heeft hij de belangen van de zelfstandige food én non-food detailhandel op Europees niveau behartigd, waarvoor hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tot augustus dit jaar was Karelse tevens directievoorzitter van Intres BV, een retailorganisatie in de branches mode, textiel, media, wonen en sport.



Ingezonden persbericht