Ingezonden persbericht

Nieuwe site Sinterklaasje.nl voor lootjes en verlanglijstjes

DEN HAAG, 20041020 -- Nog enkele weken en Sinterklaas is weer in het land. In duizenden gezinnen, schoolklassen, en vriendengroepen staan hulp-sinterklaasjes alweer te popelen om lootjes te trekken en aan de slag te gaan met cadeautjes, surprises en gedichten. De nieuwe site Sinterklaasje.nl biedt praktische hulp. Op eenvoudige wijze kun je via www.sinterklaasje.nl lootjes trekken via email en verlanglijstjes aanmaken op internet. Testgebruikers geven aan dat deze dienst bijzonder leuk en handig is, omdat je altijd en overal op een veilige manier je verlanglijstje kunt bijhouden op internet en de verlanglijstjes van familieleden, klasgenoten en vrienden kunt raadplegen.


Lootjes trekken via email

Om lootjes te trekken op www.sinterklaasje.nl voer je de namen en de emailadressen in van de personen waarmee je Sinterklaas gaat vieren. Vervolgens klik je op 'Trekking!' om de trekking te verrichten. Binnen enkele seconden ontvangen alle deelnemers een lootje per email. De trekking verloopt altijd 100% eerlijk. Bovendien loop je bij Sinterklaasje.nl niet het risco dat je weer helemaal opnieuw moet beginnen, doordat iemand zichzelf heeft getrokken. Als je dat wilt, kun je bij het lootjes trekken automatisch verlanglijstjes laten aanmaken.

Lootjes trekken via email is bijzonder handig als het bijvoorbeeld moeilijk is om tijdig met een groep vrienden bij elkaar te komen om lootjes te trekken. Maar lootjes trekken via email blijkt ook gewoon leuk, bijvoorbeeld voor schoolklassen in de hogere groepen van het lager onderwijs en op de middelbare school.

Verlanglijstje maken op internet

Omdat de verlanglijstjes toegankelijk zijn via internet, kunnen ze waar ook ter wereld worden bijgewerkt of worden bekeken door familieleden, klasgenoten en vrienden. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld een gezin met uitwonende kinderen. Woont zoon Tom aan de andere kant van het land, dan kan hij eenvoudig vanaf daar zijn verlanglijstje bijwerken. Ook kan hij via internet de verlanglijstjes van zijn vriendin, zus en moeder bekijken. Zodra Tom een wens van zijn vriendin gaat vervullen, wordt de wens van haar verlanglijstje afgehaald. Op deze manier kan iemand anders de wens niet meer vervullen en voorkom je dat iemand twee keer hetzelfde kadootje krijgt. Heeft de vriendin van Tom een hele persoonlijke wens, bijvoorbeeld een mooie ring, dan kan zij deze alleen zichtbaar maken voor Tom.

Als je het verlanglijstje van iemand anders bezoekt, word je begroet door een welkomsttekst en een leuke persoonlijke foto. Deze tekst kan zijn: 'Welkom op mijn persoonlijke verlanglijstje. Als er iets bij is wat je me zou willen geven, dan kun je het van deze lijst afhalen. Als je je later bedenkt, kun je de wens eenvoudig weer terugzetten op deze lijst. Tot gauw!'

Via toegangsbeheer bepaalt de eigenaar van een verlanglijstje altijd zelf wie het verlanglijstje mag bekijken. Uiteraard kunnen de persoonlijke verlanglijstjes ook gebruikt worden voor andere feestelijke gelegenheden zoals verjaardagen, huwelijken, kerst, valentijn, geboortes, afstuderen enzovoorts.