Ingezonden persbericht

RightConnected lanceert instapmodel allontv mediabox

opnemen van tv programma's overbodig

Soest, 20 oktober 2004 - Met de introductie van de allontv mediabox een maand geleden luidde RightConnected een nieuw tijdperk in waarbij het internet, de pc en de tv volledig met elkaar integreren. Vandaag introduceert RightConnected een instapmodel mediabox die beantwoord aan de behoefte en ontwikkelingen in de markt. Steeds meer tv/radio programma's, videoclips en movietrailers worden aangeboden via het internet. Het opnemen ervan met een video- of dvd recorder wordt hiermee overbodig omdat ze via de mediabox op de tv kunnen worden bekeken.


'Wij zien in de markt een duidelijke ontwikkeling waarin het tv signaal via de kabel steeds meer wordt verdrongen' zegt Robert Jan Galema, woordvoerder van RightConnected. 'Steeds meer tv programma's worden door de omroepen gedigitaliseerd en aangeboden op het internet. Eigenaren van onze allontv mediabox kunnen deze programma's vervolgens bekijken op de momenten dat zij dat willen lekker op de bank achter de tv zoals het Journaal of Kopspijkers.' Het nieuwe instapmodel heeft exact dezelfde kenmerken als zijn grotere broer, de 'allontv mediabox tv', echter wordt zonder tv tuner uitgevoerd. Dit heeft tot gevolg dat de afmetingen van de mediabox nóg kleiner worden, 5 x 27 x 17 cm, en de adviesprijs lager uitkomt namelijk op ¤ 745,00 inclusief BTW. De mediabox wordt direct op de tv aangesloten en staat draadloos in verbinding met het internet. Via de bestaande pc thuis worden foto's, muziek en homevideo's automatisch en draadloos op de mediabox geplaatst. Vervolgens kunnen deze worden bekeken en beluisterd op de tv door middel van de eenvoudige afstandsbediening. Zowel de tv als de mediabox worden bediend met één en dezelfde afstandsbediening.

Inmiddels worden er standaard een aantal tv programma's, movietrailers en recensies geïntegreerd in de mediabox aangeboden. Binnenkort zal dit aanbod drastisch worden uitgebreid. 'De diverse ip-tv initiatieven in de markt geven duidelijk aan welke richting we opgaan, voetbalwedstrijden zijn inmiddels via internet te bekijken en zelfs het live tv-signaal is al via een internet verbinding te ontvangen' zegt Galema. 'Dit opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden om onder andere (achtergrond)materiaal dat nooit via de kabel tv wordt uitgezonden toch aan de consument (eventueel betaald) ter beschikking te stellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan achtergrond interviews of kijkjes in de keuken bij Formule 1 wedstrijden, het Nederlands elftal of andere evenementen. Overigens voor de mensen die wél tv programma's willen opnemen biedt de 'allontv mediabox tv' deze mogelijkheid' sluit Galema af. Het instapmodel van de allontv mediabox bevat voldoende capaciteit voor het opslaan van ruim 40.000 foto's, 1.000 cd's en 60 uur video. Het instapmodel is direct beschikbaar.

Over RightConnected
RightConnected is een jong Nederlands bedrijf, bedenker en fabrikant van de allontv mediabox. Achter het bedrijf staan enthousiaste mensen die inmiddels hun sporen hebben verdiend in de IT en media industrie.
Voor meer informatie www.allontv.nl