Nieuw SMVP-publicatie: Aanpak door de politie van maatschappelijk geweld

Ingezonden persbericht


Geachte mevrouw/heer,

Wat betekent maatschappelijk geweld voor het functioneren van de politie? Dient de politie vooral repressief op te treden? Of zijn ook preventieve strategieën van belang? Wat is de rol van de politie bij een integrale aanpak van maatschappelijk geweld? Deze en soortgelijke vragen zijn aan de orde geweest op een conferentie over de aanpak van maatschappelijk geweld door de politie die de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie op 6 november 2003 in het ING House in Amsterdam heeft georganiseerd. De conferentie vond plaats in het kader van de uitreiking van de Publicatieprijs SMVP 2003 aan Hans Boutellier en Gabriël van den Brink.

Deze bundel bevat bijdragen van Ad Verbrugge, ethisch filosoof aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, Theo Doreleijers, hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie aan de Vrije Universiteit, Medisch Centrum te Amsterdam, Kees Schuyt, hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, Cor Gorissen, plaatsvervangend korpschef van de Politie Amsterdam-Amstelland, Theo de Roos, hoogleraar straf(proces)recht aan de Universiteit Leiden, Hans Boutellier, directeur Verwey-Jonkerinstituut te Utrecht en bijzonder hoogleraar Politiestudies en Veiligheidsvraagstukken aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en Gabriël van den Brink van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn te Utrecht.

De publicatie Aanpak door de politie van maatschappelijk geweld is te bestellen bij het bureau van de stichting. De kosten bedragen ¤ 11,50 (exclusief BTW en verzendkosten). Tot zover deze korte update van onze werkzaamheden.

Met vriendelijke groet,

namens Lodewijk Gunther Moor,

Roy Johannink

Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie

Postbus 239

3300 AE Dordrecht

Tel. 078-6144362

Fax 078-6313580

E-mail: smvp@smvp.nl

Website: www.smvp.nl