Gemeente Heel


Persberichten

Opening Cultureel Centrum Don Bosco Heel

P E R S B E R I C H T

Communicatie Heel
Gemeente Heel 20 oktober 2004
Postbus 5000
6097 EE Heel F. van de Braak
0475-579500

OPENING CULTUREEL CENTRUM DON BOSCO HEEL

In het weekend van 5 tot en met 7 november 2004 vindt de officiële opening plaats van Cultureel Centrum Don Bosco in Heel.

Op vrijdag 5 november 2004 wordt het nieuwe Cultureel Centrum Don Bosco officieel geopend. De officiële openingshandeling wordt verricht door de gouverneur van Limburg mr. B.J.M. baron Van Voorst tot Voorst en de burgemeester van de gemeente Heel Mevr. M.T.P. Hofman-Ruijters. Vrijdagavond is een besloten avond voor genodigden.

Op zaterdag 6 november is er in het kader van de openingsfestiviteiten een open dag georganiseerd. Iedereen is van harte welkom om op deze dag het Cultureel Centrum te bezoeken. De dag begint om 14.00 uur met een optreden van koor en orkest van basisschool de Sleye. Het programma ziet er als volgt uit:


· 14.00 uur koor en orkest basisschool de Sleye
· 14.45 uur demonstratie Gymnastiekvereniging Heel
· 15.20 uur optreden Musische Vorming

· 15.45 uur demonstratie judovereniging Ko Arashi
· 16.15 uur optreden leerlingen Kreato

· 16.35 uur sketch toneelvereniging Koldriek
· 16.45 uur optreden Jazz Dance

· 17.10 uur optreden jeugd,- en slagwerkensemble harmonie De Vriendenkrans

· 17.45 uur optreden volksdansgroep van de seniorenvereniging
· 18.00 uur sketch toneelvereniging Koldriek
· 18.15 uur optreden jeugdharmonie De Vriendenkrans

De presentatie van deze middag wordt verzorgd door David Peters.

Het programma gaat om 20.30 uur verder met optredens van artiesten uit Heel en daarbuiten. Achtereenvolgens treden op:


· De Wauwelnaze

· De Baerekapel

· De Hofkapel / Rettichband

· Orkest Grounded

De presentatie van de avond is in handen van Koos Luijten.

Op zondag 7 november is er in het kader van de opening om 11.00 uur een H. Eucharistieviering in het Cultureel Centrum. Het thema van de mis is: Een huis dat een thuis wil worden. De voorgangers zijn Pastoor Schoeren en Pastor Kunnen. De viering wordt opgeluisterd door het kerkelijk dameskoor en het parochieel herenkoor en Zanggroep New Generation. Het gebouw wordt die zondag ingezegend. Na afloop is er frühshoppen met medewerking van de Arosa kapel uit Beegden en Zanggroep New Generation. Na de mis wordt gezorgd voor gratis soep en broodjes.

Achtergrondinformatie:

Het nieuwe Culturele Centrum is gebouwd onder moderne architectuur. Architect Frans van Dun van Meta-Architecten heeft gekozen voor een bijzonder ontwerp dat past in het glooiende Maasdal en dat volledige harmoniseert met de eeuwenoude parochiekerk St. Stephanus en de verdere omgeving.

De centrale ligging in de provincie maakt dit Cultureel Centrum uniek. Er is veel aandacht besteed aan de isolatie en aan de akoestiek. Het gebouw heeft 1 grote zaal met 280 zitplaatsen, 1 kleine zaal en meerdere vergaderruimten. De zaal beschikt over een regiekamer die de mogelijkheden nog vergroot. C.C. Don Bosco moet een podium worden op artistiek gebied maar is ook zeer geschikt voor cursussen en congressen

Het bestuur van Don Bosco hoopt u in het nieuwe Culturele Centrum te mogen begroeten. U bent van harte welkom.

Noot voor de pers:

U bent van harte uitgenodigd om het nieuwe Culturele Centrum te bezoeken, ook tijdens het officiële gedeelte op vrijdag. U kunt ook al vóór de opening een kijkje nemen, neemt u gerust contact op met Francis van de Braak, communicatie gemeente Heel, tel 0475-579536 of met de heer W. van Herten, voorzitter van C.C. Don Bosco, tel 0475-571441.