Gemeente Haarlem


20 september 2004
sector Stadsbeheer

246/2004
Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

Persbericht


Workshop chocolade maken In ter kleef

In het afgelopen jaar heeft het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef drie succesvolle workshops chocolade maken georganiseerd. Per keer konden 20 kinderen deelnemen. De belangstelling was echter steeds zo groot dat het centrum menig kind teleur moest stellen. Daarom is besloten om op 21 oktober aanstaande nog één keer een chocoladeworkshop te organiseren.


Van cacaoboon tot pindarotsje

De deelnemers leren dat de cacaoboon de grondstof is voor de fabricage van chocola en waar en hoe de bonen groeien. Het hele proces tot aan het eetbare product komt aan de orde. Ook de groeiwijze van de pindaplant wordt besproken en getoond. Daarna gaan ze zelf aan de slag en maken ze chocolademelk, een chocoladefondue en echte pindarotsjes. Verder knutselen ze een bonbondoosje om de rotsjes in op te bergen. Kliederen is niet uit te sluiten, daarom wordt aanbevolen een schort mee te nemen.


Meer informatie

De middag is op donderdag 21 oktober 2004 in de tropische kassen van de Stadskweektuin, Kleverlaan 9 in Haarlem. De leerzame, en vooral lekkere bezigheden duren van 14.00 uur tot 17.00 uur. De beschikbare ruimte dwingt het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef om het aantal chocolademakers te beperken tot maximaal 20. Aanmelding is daarom noodzakelijk, telefoon: 023 - 511 50 50. Houd je van chocolade, ben je minimaal 8 en maximaal 12 jaar oud en vind je het leuk om mee te doen, geef je dan op vóór 18 oktober. Deelname kost E 7,50 per kind.

Julia de Jong, communicatieadviseur
023-5114903
juliadejong@haarlem.nl
---- --