Provincie Noord-Holland

Reminder: Helden van Noord-Holland geven training aan toekomstige helden

Morgen, 20 oktober 2004 van 13.00 tot 17.00 uur, vindt het provinciaal sportevenement De Helden van Noord-Holland plaats. Een dertigtal Noord-Hollandse Olympiagangers geven unieke trainingen aan zon 200 speciaal geselecteerde jonge Noord-Hollandse talenten. Alle trainingen zijn gratis toegankelijk voor publiek. Andere activiteiten die plaatsvinden zijn een sport- en spelinstuif voor kinderen en een sport- en gezondheidsmarkt voor volwassenen. Het centrum van alle activiteiten bevindt zich in het Pim Mulierstadion in Haarlem. De toegang tot het evenement is gratis.

Clinics door Olympiagangers
De unieke trainingen worden gegeven aan jongeren (10 t/m 18 jaar) die geselecteerd worden via het netwerk van de regionale sportservicebureaus in Noord-Holland. Ondermeer judoka Elco van der Geest, hockeyers Clarinda Sinnige en Karel Klaver, baanwielrenner Theo Bos, zwemster Chantal Groot hebben hun medewerking toegezegd. Bekend is dat van de volgende sporten clinics of demonstraties gegeven worden: atletiek (atletiekbaan naast Pim Mulier stadion), hockey (HBS), honkbal (DSS), demonstratie paardrijden, rolstoelbasketbal (Kennemer Sportcenter), baanwielrennen (Sportpaleis Alkmaar), zitvolleybal (Kennemer Sportcenter), zwemmen en trampoline (Kennemer Sportcenter).

Sport- en spelinstuif
De sport- en spelinstuif is er voor kinderen van 8 t/m 16 jaar. De toegang is gratis. Er kan door kinderen kennis gemaakt worden met aangepaste sporten zoals rolstoelvaardigheidstraining (Klas op Wielen), rolstoelhockey en quadrugby (lijnbal met rolstoelen en de wereldbal). Verder zijn er funactiviteiten met levend tafelvoetbal, klimattractie, klauterbaan en springkasteel. Tot slot is er de mogelijkheid mee te doen aan het populaire Panna-voetbal, streetdance en ulimate frisbee (een spel van 6 tegen 6).

Sport- en gezondheidsmarkt
Actieve presentaties van projecten als Jeugdsportpas, Ouderen in Beweging, gehandicaptensport, FLASH campagne, Nederlandse Hartstichting, WhoZnext, Fit-test en een terras en horeca met het thema Sport, bewegen en gezondheid. Er is een (besloten) ruimte voor discussie, lezingen en videopresentaties.

Programma

13.00 uur
Openingsceremonie in Pim Mulierstadion (met o.a. presentatie Helden en startschot door gedeputeerde Rinske Kruisinga)

13.30 uur
Verplaatsing Grote en Kleine Helden naar diverse locaties Start Sport- en spelinstuif
Start Sport- en gezondsheidsmarkt

14.00 uur
Start trainingen van en voor de helden
Atletiek en Honkbal : Pim Muliersportcomplex
Judo, Rolstoelbasketbal en
Zitvolleybal : Kennemer sportcenter
Hockey : HBS te Bloemendaal
Baanwielrennen/mountainbiken : Sportpaleis Alkmaar Trampolinespringen : Velserbroek
Zwemmen : De Planeet te Haarlem

16.30 uur
Sluitingsceremonie

17.00 uur
Einde

Meer informatie?
Kijk voor actuele informatie over het evenement op www.noord-holland.nl
Marieke Ottevanger 19 oktober 2004