Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 20-10-2004

Botsen is blazen
ASSEN - Een kleine aanrijding dinsdagmiddag aan de Steendijk werd een 39-jarige man uit Assen noodlottig. De agenten die ter plaatse kwamen lieten de bestuurder een blaastest doen zoals gebruikelijk na een aanrijding. Daar kwam naar voren dat zijn alcoholpromillage te hoog was, 1,3. Het rijbewijs van de man werd daarop ingevorderd. De man was bij het achteruit rijden tegen een andere auto gebotst waardoor lichte schade ontstond.

Berging van gekantelde vrachtauto duurt lang
KLAZIENAVEEN - Dinsdagavond reed een 19-jarige man uit Veeningen met zijn vrachtauto over de N37 vanuit de richting Duitsland. De vrachtauto, geladen met vlees, raakte in de berm en na een stuurcorrectie kwam de auto in de slip waarna deze kantelde. De chauffeur kwam er zonder letsel vanaf. Een rijstrook werd hierdoor voor het verkeer onbegaanbaar. De bergingswerkzaamheden duurden tot 06.00 uur in de ochtend.

Agenten controleren op alcohol in Zuidlaren
ZUIDLAREN - Agenten controleerden gisteravond bestuurders op het gebruik van alcohol. Aan de Groningerstraat in Midlaren werd een 39-jarige man uit Katlijk gecontroleerd die een alcoholpromillage had van 1.
Aan de Tolhuisweg in Midlaren werd een 45-jarige man uit Midlaren betrapt met een promillage van 0,8.
Aan de Hunze weg in De Groeve werd een 52-jarige man uit Sint Jansklooster aangehouden met een promillage van 0,55. Aan dezelfde weg in De Groeve werd een 51-jarige Veendammer aangehouden met een promillage van 0,7.
Aan de Verlengde Stationsweg in Zuidlaren werd een 37-jarige man uit Groningen gecontroleerd, hij had een promillage van 0,6.

ASSEN - Vannacht werd een 67-jarige man uit Assen gecontroleerd toen hij opviel door zijn snelheid op de Europaweg-Oost. Hij had een promillage van 0,8.

Politie pakt inbrekers
ALTEVEER - Dinsdagmiddag kwam een 39-jarige man thuis aan de Alb. van Daatselaarstraat. Hij overliep daarbij drie mannen die met hoge snelheid wegreden. Daarna ontdekte hij dat ze uit zijn schuur een lasapparaat hadden weggenomen en boormachines. Na een onderzoek wist de politie twee van de drie mannen aan te houden bij de woning van één van hen in Hoogeveen. De auto werd in beslag genomen, de gestolen spullen werden later achter de woning aangetroffen en in beslag genomen. De aangehouden mannen, een 17-jarige uit Zuidwolde en een 27-jarige uit Hoogeveen, zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Politie sluit man in na huiselijk geweld
ZUIDLAREN - Gistermiddag werd een 46-jarige man ingesloten nadat hij zijn 44-jarige echtgenote had mishandeld en bedreigd. De vrouw deed aangifte en de man meldde zich later op de dag aan het bureau waarna hij werd ingesloten in het kader van het project 'huiselijk geweld'.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 80 59.