Eemland noord, 09.25 uur

Utrecht 20-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Autobranden

SOEST In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 oktober brandden twee autos uit.

Rond 03.50 uur kregen de politie en brandweer de melding van twee autobranden op de Gemshoorn. Ter plaatse bleek dat op de opritten van twee vlak bij elkaar gelegen woningen twee autos in de brand stond. De brandweer had de branden snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de autos verloren gingen.

De politie gaat uit van brandstichting en verzoekt getuigen die vlak voor of tijdens de branden iets verdachts hebben gezien, contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Te jong en onder invloed

BAARN Op dinsdag 19 oktober werd een 17-jarige automobilist aangehouden.

Rond 19.40 uur reed een automobilist uit Drachten over de snelweg A1-noordbaan, komende uit de richting van Amersfoort. Ter hoogte van Baarn zag hij te laat dat een voor hem rijdende 24-jarige automobilist uit Deventer remde. De Drachtenaar botste achter op de Deventenaar.

Toen politiemensen de aanrijding opnamen, bleek dat de Drachtenaar 17 jaar was en tevens bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 760 ug/l, bijna 3,5 keer de maximaal toegestane waarde van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol.

Fietsster gewond

SOEST Op dinsdag 19 oktober raakte een fietsster gewond bij een ongeval.

Rond 16.05 uur reed een 52-jarige automobilist uit Soesterberg over de Eikenlaan, komende uit de richting van de Birkstraat. Op de kruising met de Soesterbergsestraat verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 54-jarige fietsster uit Soest, met een aanrijding tot gevolg. De automobilist verklaarde door de laagstaande zon de fietsster niet te hebben gezien.

De vrouw werd met letsel aan haar kaak per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.