Ingezonden persbericht


Persbericht

Metro komt met eigen tijdschrift

Amsterdam, 20 oktober 2004

Het gratis dagblad Metro komt met een eigen tijdschrift op de markt. Het blad, Club Metro Magazine, is een tijdschrift voor leden van Metro's eigen loyaliteitsprogramma, Club Metro, en zal voorlopig minimaal vier keer per jaar verschijnen.

Algemeen directeur Silvio de Groot van Metro Holland BV: "Met het Club Metro Magazine hebben we de mogelijkheid om onderwerpen te brengen die uitgebreider aan bod kunnen komen dan nu in de krant mogelijk is. Het magazine geeft tevens een kijkje in de keuken van Metro door in elke uitgave een onderdeel van het redactionele proces van de krant in woord en beeld te laten zien. Het is een tijdschrift dat de doelgroep van Club Metro en van de krant Metro zal aanspreken". In het eerste nummer van Club Metro Magazine staan onder meer reisverhalen (Thailand en Berlijn), interviews (Theo van Gogh en Angie Stone), maar ook tests (digitale camera's) en een productie achter de schermen bij een eindredacteur van de krant.

Metro-hoofdredacteur Jan Dijkgraaf is ook verantwoordelijk voor de inhoud van Club Metro Magazine. Hij juicht de komst van het blad toe. "Voor een redactie is het altijd leuk eens wat anders te doen dan de 'gewone' krant en zo'n tijdschrift gaat ook langer mee. Wat mij betreft gaat de frequentie snel omhoog, want bladen maken blijft een leuk spelletje."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Silvio de Groot, algemeen directeur Metro Holland, 020 511 4000 /06 21843755.

Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag in een oplage van 395.000 en op zaterdag in een oplage van 240.000 gratis verspreid via NS-stations, 222 McDonalds vestigingen, 160 postkantoren, RET Rotterdam, universiteiten, scholen, veerdiensten en ziekenhuizen. De 1.112.000 lezers (NOM DoelgroepMonitor, mei 2003 - apr. 2004) zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend.

Metro is het grootste gratis dagblad van de wereld. Metro wordt uitgegeven in 40 edities in 16 landen in 14 talen: Zweden, Denemarken, Kopenhagen, Aarhus, Helsinki, Hongarije, Praag Warschau, Nederland, Rotterdam, Rome, Milaan, Athene, Barcelona, Madrid, Zaragoza, Sevilla, La Coruna, Alicante, Valencia, Parijs, Marseille, Lyon, Toulouse, Lille, Bordeaux, Santiago de Chili, New York, Philadelphia, Boston, Toronto, Montreal, HongKong, Seoel en Pusan.