Gemeente Zwolle

Gemeente handhaaft hondenbeleid in Zwolle Zuid

De gemeente Zwolle streeft naar een leefbaar en veilig woonklimaat voor alle inwoners. Nu blijkt dat één van de grootste ergernissen van bewoners gaat over het onderwerp 'hondenpoep', weliswaar niet direct een bedreiging voor de veiligheid, maar wel voor de leefbaarheid. Niemand vindt het toch prettig om met besmeurde schoenen thuis te komen? De afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente controleert van tijd tot tijd in verschillende wijken op hondenpoep en het aanlijnen van trouwe viervoeters.

De eerstvolgende wijk die gecontroleerd wordt op honden is de wijk Zwolle Zuid. Het team milieuhandhaving zal vanaf half oktober 2004 op verschillende tijdstippen controles uitvoeren in de wijk. Zij kijken dan niet alleen naar het al dan niet aanlijnen van honden, zij letten ook op waar u uw hond uitlaat en of u de hondenpoep opruimt. Het gaat er uiteindelijk om schone speelvelden en parken!

Regels
Binnen de gemeente Zwolle gelden de volgende regels: Binnen de bebouwde kom moet u uw hond aanlijnen; alleen op de honden-losloopterreinen mogen honden loslopen.
Binnen de bebouwde kom moet u als hondenbezitter de hondenpoep opruimen. Dit hoeft niet op een honden-losloopterrein en op groenstroken met bosschages.
Binnen en buiten de bebouwde kom zijn kinderspeelplaatsen (zoals speelweides en zandbakken) verboden gebied voor honden. Ook de voetgangerszones in de binnenstad en in de winkelcentra zijn verboden gebied voor honden. Deze regel geldt niet voor bewoners van deze gebieden. Zij kunnen hier met hun hond aangelijnd lopen, maar moeten er wel voor zorgen dat hondenpoep opgeruimd wordt. Ook geldt de regel niet voor de eigenaar of houder van een hond met een (blinden) geleide taak of een opsporingstaak.
Voetgangersgebieden voor musea, schouwburgen en bioscopen zijn ook verboden gebied voor honden.

Meer informatie
Op de hondenkaart vindt u een overzicht van de honden-losloopterreinen en hondenhaltes in Zwolle. Deze kaart is gratis af te halen bij het gemeentelijke Informatiecentrum (in het Stadhuis) en bij de wijkservicepunten.


---