Gemeente Zwolle

Nieuwe manier van afvalinzameling in Zwolle

Nadat afgelopen juni al delen van Stadshagen en Zwolle-Zuid zijn overgestapt op de zijlader, introduceert ROVA vanaf deze week de nieuwe huisvuilwagen ook in de andere delen van Zwolle. In vier fases wordt de zijlader in de gehele stad ingezet, met uitzondering van de binnenstad en een gedeelte van Assendorp. ROVA verwacht dat eind december in de gehele gemeente Zwolle via zijladers wordt ingezameld.

De zijlader is een huisvuilwagen met een op afstand bestuurbare hefarm die de container aan de zijkant van de huisvuilwagen leegt. Door gebruik te maken van de zijlader hoeven de ROVA-medewerkers de containers niet meer zelf op te pakken. Hierdoor is de fysieke werkbelasting minder en kan er nog efficiënter worden gewerkt.

Nieuw en anders
De nieuwe manier van inzamelen heeft tot gevolg dat de containers anders moeten worden aangeboden en dat sommige delen van Zwolle een andere inzameldag krijgen. De betrokken huishoudens ontvangen een informatiebrief over de nieuwe inzamelwijze. In de brief is per adres aangegeven of er een nieuwe inzameldag komt en op welke verzamelplaats de containers aangeboden moeten worden. De verzamelplaatsen zijn op straat duidelijk te herkennen aan symbolen in de vorm van een containertje, die op de stoep zijn aangebracht. Bewoners moeten er rekening mee houden dat door de nieuwe manier van inzamelen de container op een ander tijdstip van de dag kan worden geleegd dan dat zij gewend zijn. Daarom is het belangrijk dat de containers op de dag van inzameling tussen 05.00 en 08.00 uur met gesloten deksel op de verzamelplaats geplaatst worden.

Meer informatie
Met vragen over de nieuwe manier van inzamelen kunt u bellen met de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77. Meer informatie over de inzameling van huisvuil door ROVA kunt u lezen in de afvalwijzer van 2004 of op www.rova.nl.


---