Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Doesburg - Doesburger aangehouden na verkeersruzie
Publicatiedatum: 20-10-2004

De politie in Doesburg heeft dinsdagmiddag een 23-jarige man uit die plaats aangehouden na een verkeersruzie op de Kraakselaan. De Doesburger wordt ervan verdacht de ruit van de auto van een 35-jarige man uit Westervoort te hebben vernield. Beiden waren verwikkeld geraakt in een ruzie naar aanleiding van een verkeerssituatie. De Doesburger zou daarbij in eerste instantie de Westervoorter in het gezicht hebben gespuugd. Toen de Westervoorter de man vervolgens uitschold zou deze daarop de autoruit hebben vernield. De Westervoorter waarschuwde zelf de politie die de Doesburger daarop aanhield. De verdachte gaf toe de ruit te hebben vernield. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na wangedrag in station
Publicatiedatum: 20-10-2004

Een 22-jarige Arnhemmer is dinsdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden na wangedrag in de stationshal van de NS aan het Stationsplein. Politieagenten waren daar toevallig in verband met een bemiddeling bij een conflict. De Arnhemmer hield zich in het stationsgebouw op en liep daar te schreeuwen. De man werd vervolgens op zijn gedrag aangesproken en gesommeerd het gebouw te verlaten. Daar had de Arnhemmer kennelijk geen oren naar en maakte beledigende opmerkingen naar de agenten, waarop hij werd aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - jongeren beboet na baldadigheid

Publicatiedatum: 20-10-2004

Vier Arnhemse jongeren (één van zestien en drie van zeventien jaar) zijn in de nacht van dinsdag op woensdag op de Huijgenslaan in hun woonplaats beboet wegens baldadigheid. Buurtbewoners waarschuwden omstreeks twee uur `s nachts de politie nadat ze de jongeren hadden zien sjouwen met verkeersborden en overlast zouden veroorzaken. Agenten troffen het viertal even later aan. Ze bleken een tiental verkeersborden en wegafzettingen te hebben verplaatst en in de tuin van een van de woningen in de straat te hebben gezet. De Arnhemmers werden op de bon geslingerd en kunnen rekenen op een boete van 55 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles in Arnhem en Velp

Publicatiedatum: 20-10-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdag snelheidscontroles gehouden op verschillende wegen Arnhem en Velp. Hieronder een overzicht met de resultaten:

- Tussen 07.35 en 13.15 uur werd gecontroleerd op de Deelenseweg in Arnhem. Van de 790 gecontroleerde passanten reden er acht te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.

- Op de Koningsweg in Arnhem werd tussen dezelfde tijdstippen gecontroleerd. Dat leverde 57 hardrijders op, op een totaal aantal van ruim 3200 passanten.

- In Velp werd tussen 16.00 en 19.00 uur gecontroleerd op de Beekhuizenseweg (binnen de bebouwde kom). Daar reden 190 bestuurders te hard op een totaal aantal van 1663 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u waar 50 de limiet is. Het merendeel van de overtreders (ruim 100) zat in de categorie overschrijdingen van 0 tot en met 10 km/u.

- Op de Rozendaalselaan, eveneens binnen de bebouwde kom van Velp, werd tussen 19.30 en 21.15 een snelheidscontrole gehouden. Tegen 43 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt wegens te hard rijden. Ruim 300 bestuurders werden op snelheid gecontroleerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u terwijl daar 50 km/u gereden mag worden. Het merendeel van de overtreders (22) zat in de categorie overschrijdingen van 0 tot en met 10 km/u.

- Verder werd in Velp tussen 15.30 en 21.00 uur gecontroleerd op de Zutphensestraatweg. Daar werden vijftien hardrijders geflitst op een aantal van ruim 4900 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u. Op die weg mag maximaal 80 gereden worden.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina"s van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard
rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden