Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht 20-10-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Overvallers aangehouden

UTRECHT Politiemensen hebben dinsdagavond in hun vrije tijd twee overvallers op heterdaad aangehouden.

Omstreeks 21.30 uur zaten drie politieagenten in hun vrije tijd te eten bij een restaurant aan het Vredenburg. Plotseling zagen twee van de drie agent en dat twee personen onder bedreiging van een vuurwapen de restauranteigenaar achter in de zaak overvielen en er met onbekend geldbedrag van door gingen. De twee agenten zette de achtervolging in en informeerde de politiemeldkamer.

Op het station ter hoogte van spoor 7 konden geüniformeerde collegas de twee verdachten 17 en 19 jaar oud, zonder vaste woon -of verblijfplaats aanhouden. In een tas die de verdachten bij zich hadden werd het vuurwapen en de buit aangetroffen.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie dinsdag twee meisjes aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Via cameras van het beveiligingssysteem werd gezien dat de meisjes 15 en 16 jaar uit Almere-stad en Nieuwegein parfum wegnamen en de winkel uitliepen zonder af te rekenen. De meisjes werden door de politie aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Beroving

UTRECHT Een vrouw werd dinsdagavond beroofd van haar tas in een winkel aan de Hondsrug.

Het 31-jarige slachtoffer uit De Bilt was haar boodschappen aan het doen toen zij plotseling voelde dat er aan haar tas getrokken werd. Nog voor dat de vrouw het in de gaten had was de dief gevlucht met haar tas. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg,

tel.: 0900 88 44.

Controle automarkt

UTRECHT Dinsdagmorgen heeft de politie diverse controles uitgevoerd rondom de automarkt.

In totaal schreef de politie 40 bekeuringen uit voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het negeren van het rode verkeerslicht, geen APK, verkeerd parkeren, het niet handenvrij bellen, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en het negeren van een gesloten verklaring. De politie liet 10 voertuigen wegslepen omdat er geen of vervallen kentekenplaten op zaten.

De Douane deelde nog twee bekeuringen uit aan personen die illegale sigaretten bij zich hadden.