Politie Gelderland-Midden

Arnhem - man opgepakt met wapens en drugs

Publicatiedatum: 20-10-2004

De Arnhemse politie heeft dinsdagavond op de Eusebiusbuitensingel een man aangehouden die in bezit bleek van harddrugs, een busje traangas en een pistool. De man, een 31-jarige Arnhemmer, viel door de mand bij een routinecontrole. Het aangetroffen pistool bleek een zogenoemd balletjespistool te zijn; een niet van echt te onderscheiden wapen. Omdat het pistool geschikt is om er mee te dreigen wordt het aangemerkt als verboden wapenbezit. Ook het bezit van traangas is verboden. De drugs en wapens werden in beslag genomen en de Arnhemmer aangehouden. De man bleek bovendien nog ruim honderd dagen hechtenis tegoed te hebben van Justitie wegen veroordelingen en is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg - Angerloër gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 20-10-2004

Een 77-jarige man uit Angerlo is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Didamseweg, nabij de Bingerdenseweg in Doesburg. Het slachtoffer reed rond half één op de fiets over de Bingerdenseweg en werd ter hoogte van de kruising aangereden door een 82-jarige automobilist uit Doesburg. Volgens de politie had de Doesburger de fietser over het hoofd gezien en geen voorrang verleend toen hij vanaf de Didamseweg de Bingerdenseweg wilde inrijden. De Angerloër had als gevolg van de aanrijding een hoofdwond opgelopen en is ter behandeling naar het ziekenhuis in Zevenaar gebracht. De man hoefde niet te worden opgenomen en kon na behandeling naar huis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemse door vrouw beroofd van handtas
Publicatiedatum: 20-10-2004

Een 49-jarige vrouw uit Arnhem is dinsdagmiddag op de Hanzestraat in haar woonplaats beroofd van haar handtas. Volgens het slachtoffer zou dat gedaan zijn door een vrouw op een fiets. Het slachtoffer liep rond kwart over vier over straat ter hoogte van het winkelcentrum Presikhaaf. Plotseling voelde ze dat er krachtig aan haar schoudertas werd getrokken waarna de onbekende vrouw er met haar handtas vandoor ging. De vrouwelijke straatrover zou vervolgens zijn weggevlucht de Van Borselenstraat in. Het zou volgens het slachtoffer gaan om een vrouw met kort haar en zwarte kleding. De politie roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---