Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht 20-10-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Softdrugs

LINSCHOTEN Op dinsdagmiddag heeft de politie in samenwerking met de brandweer en gemeente Montfoort een controle uitgevoerd bij woningen op de Jacob Barneveldstraat.

Tijdens de controle werden 279 planten aangetroffen, waarvan twee geëxploiteerd waren door een 46-jarige man uit Linschoten en één door een 42-jarige man uit Linschoten. Ook werden twee ruimtes aangetroffen, waar kortgeleden hennepplantages operationeel waren, dit gezien de hoeveelheid apparatuur welke nog aanwezig was. Hier was een 57-jarige man uit Linschoten verantwoordelijk voor. Door het energiebedrijf werd vastgesteld dat alledrie de verdachten de elektriciteit illegaal gebruikte. De politie heeft alle planten en apparatuur ingenomen tegen de drie personen is proces-verbaal opgemaakt.

Maarssenaren veroordeeld voor bedrijfsinbraken

WOERDEN/MAARSSEN - Op 19 februari 2004 vond een inbraak plaats in een supermarkt aan de Industrieweg te Woerden waarbij een grote partij pocket pcs werd weggenomen.

Getuigen zagen dat twee mannen door een gat in een ruit, dozen uit de supermarkt in een auto aan het laden waren. De politie was snel ter plaatse en herkende de twee personen die in een gestolen auto er snel vandoor gingen. De achtervolging werd ingezet en kort daarna werd de auto aangetroffen, maar de twee wisten toch uit handen van de politie te blijven. In de auto werd een gedeelte van de gestolen goederen aangetroffen.

Uit het ingestelde onderzoek bleek het te gaan om twee uit Maarssen afkomstige verdachten van 20 en 22 jaar. De twee waren bij de politie bekend als veelplegers en konden later in het onderzoek alsnog worden aangehouden. Bij de twee verdachten werd een doorzoeking in de woning gedaan. Bij één van de verdachte werd een grote partij computers en apparatuur aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat beide verdachten betrokken waren bij een aantal bedrijfsinbraken onder meer in Maarssen, Utrecht en Leerdam. De 20-jarige werd verdacht van het plegen van twee bedrijfsinbraken, een auto diefstal en heling van diverse computer apparatuur. De 22-jarige werd mede verdacht van het plegen van vier bedrijfsinbraken en diefstal van een auto.

De 22-jarige toonde bij zijn aanhouding een paspoort waarin stempels stonden, waarmee hij trachtte aan te tonen dat hij ten tijde van de eerste inbraak bij de supermarkt in Woerden in het buitenland zou hebben verbleven. Uit nader onderzoek bleken deze stempels echter vals en gedurende die periode was hij door anderen in Nederland gezien.

De rechtszaak tegen de twee verdachten is reeds behandeld door de rechtbank en die veroordeelde de 20-jarige verdachte, die inmiddels 21 jaar is geworden, tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 15 maanden. De 22-jarige verdachte werd veroordeeld tot 9 maanden met daaraan vast een tenuitvoerlegging van een eerdere straf van nog eens 90 dagen onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

(Zie eerder verschenen nieuwsbericht district Rijn&Venen d.d. 20 februari 2004)

Doorrijden na aanrijding

WOERDEN- Op dinsdagavond werd een man aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt en was doorgereden. Omstreeks 17.10 uur reed een 22-jarige automobilist uit Woerden over de Boerendijk. Bij de kruising met de Esdoornlaan stond een andere auto voor het verkeerslicht te wachten. Kennelijk had de 22-jarige man dit niet in de gaten en reed tegen deze auto aan. Direct na de aanrijding reed de man uit Woerden hard weg. De politie werd gewaarschuwd. Op de Laan van Rappijnen in Linschoten werd de bestuurder aanhouden. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 595 ug/l. De politie heeft de aanrijding in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen; 0900-8844.

Veel te veel
VREELAND- Op dinsdagavond werd een vrouw aangehouden omdat ze veel te veel gedronken had. Omstreeks 18.20 uur reed een 55-jarige vrouw over de provinciale N201. Medeweggebruikers zagen aan het rijgedrag van de vrouw dat ze vermoedelijk onder invloed reed en reden haar klem. De vrouw wist toch door de rijden en de politie werd gewaarschuwd. Na een kort onderzoek werd de vrouw aangetroffen op de Nigtevechtseweg waar ze uit haar auto waggelde. De vrouw werd aangehouden en blies op het bureau 1125 ug/l. De vrouw kon haar rijbewijs inleveren en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.