Binnensticht, 10.25 uur

Utrecht 20-10-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Verkeerstwist

BUNNIK Op dinsdag 19 oktober kregen twee automobilisten het aan de stok met elkaar.

Rond 18.00 uur reden een 29-jarige automobilist uit Zeist en een 46-jarige automobilist uit dezelfde woonplaats over de snelweg A12. De 29-jarige man voelde zich door de andere automobilist opgejaagd. Beiden namen de afslag Bunnik en reden over de Schoudermantel. Bij de verkeerslichten was de 29-jarige man uitgestapt en had de ander aangesproken waar hij nu helemaal mee bezig was. Daarna stapte hij weer in en beiden reden verder.

Bij de volgende verkeerslichten stapte de 46-jarige man uit en liep naar de auto van de 29-jarige man. Hij trok scheldend het portier van diens auto open. De 29-jarige man voelde zich zo bedreigd, dat hij achteruit reed, tegen de auto van de ander op. Vervolgens ging hij er vandoor.

Onderweg zag hij in dat hij niet juist had gehandeld en hij reed naar het politiebureau. Daar meldde hij zich en werd aangehouden voor vernieling. De 46-jarige automobilist deed aangifte van vernieling. Zijn auto had behoorlijke voorschade opgelopen.

Geslotenverklaring

ZEIST / DE BILT De politie heeft op dinsdagmiddag 19 oktober gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring op de Utrechtseweg. Zesentwintig bestuurders negeerden de geslotenverklaring en werden bekeurd.

Verkeerscontrole

ZEIST Op dinsdagmiddag 19 oktober heeft de politie gedurende anderhalf uur een verkeerscontrole op de Griftlaan gehouden. Tweeëntwintig bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, tien voor een te hoge snelheid (hoogste snelheid 76 km/u) en drie voor het niet kunnen tonen van het rij- of kentekenbewijs.

Man zwaar gewond

BILTHOVEN Op dinsdag 19 oktober werd een zwaargewonde man in een woning aangetroffen.

Rond 10.10 uur kreeg de politie de melding van een overval in een woning aan de Burgemeester van der Borchlaan. Onderweg naar het adres kregen politiemensen de informatie dat het geen overval was, maar een ruzie waarbij gebruik zou zijn gemaakt van een mes.

Ter plaatse werden zij aangesproken door een 31-jarige man uit Utrecht. Hij gaf aan dat een gewonde man in zijn badkamer lag. In de badkamer troffen politiemensen een bebloede man aan, die niet aanspreekbaar was. Direct werd de komst van een ambulance verzocht. Het slachtoffer (gegevens toen nog onbekend) werd naar een ziekenhuis gebracht. Hij is daar opgenomen en werd gezien zijn letsel aanvankelijk slapend gehouden.

De 31-jarige Utrechter werd aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Hij verklaarde ruzie met het slachtoffer ruzie te hebben gehad over een financiële kwestie.

In de avond kwam het slachtoffer bij. Hij bleek 36 jaar oud te zijn en afkomstig uit Hilversum. Hij had hoofdletsel en zal nog enige dagen in het ziekenhuis moeten blijven. De politie stelt een nader onderzoek in naar wat er precies is gebeurd.