Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht 20-10-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Met zijn drieën.

HOUTEN- Op dinsdagavond werden twee personen aangehouden na een korte achtervolging. Omstreeks 18.45 uur zag een agent op de Koppeldijk drie personen op een scooter.De agent gaf de bestuurder van de scooter, 18-jaar uit Utrecht, een stopteken. Die werd echter genegeerd. De agent sneed de man de pas af en de scooter kwam tot stilstand in de berm en hier stapten zijn passagiers af, twee meisjes in de leeftijd van 16 en 17 jaar afkomstig uit Houten. De man reed hierna hard weg. De agent hervatte de achtervolging en na enige tijd kon de 18-jarige man worden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN- Op De Weg naar de Poort werd een 39-jarige automobilist uit IJsselstein gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 300 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg de man een rijverbod van 2 uur.

Aantreffen hennepplantage

NIEUWEGEIN - Op dinsdagmiddag heeft de politie een hennepplantage aangetroffen.

Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie een melding dat in een bedrijfspand aan de Zeelandhaven een hennepplantage zou zijn. De politie is het pand binnengegaan door een ruit te forceren. In totaal werden 221 planten aangetroffen. Het bleek dat er ook illegaal stroom werd verbruikt. Een 31-jarige man uit Vianen is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vals geld

NIEUWEGEIN - Op maandagmiddag heeft de politie een vrouw aangehouden voor het betalen met vals geld.

Omstreeks 12.30 uur kreeg de politie het verzoek om naar een winkel op de Laagraven te gaan. Daar bevond zich een 43-jarige vrouw uit Zeist die vorige week met een vals biljet van 200,- had betaald. Deze vrouw wilde nu enkele goederen ruilen of terug brengen. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten voor verhoor.