Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 20 oktober 2004

Volop gratis activiteiten in november voor senioren in Sportiom

De hele maand november worden bij Sportiom senioren in het zonnetje gezet. In het kader van 'november 50+ maand' zijn er tal van speciale activiteiten voor ouderen. Zo kan men gratis kennismaken met de diverse zwemmogelijkheden (zoals 50+-aquajogging, en 50+-trimzwemmen) of het fitness-seniorenplan van Sportiom. Bovendien zijn er de hele maand speciale Opa- en Omaweekenden in subtropisch zwemparadijs Paradise Bay. Kleinkinderen mogen hun grootouders trakteren op een gratis entreebewijs. Zo kunnen jong en oud volop in beweging komen in het Sportiom.

Zwemmen ideaal voor ouderen
Zwemmen is een uitermate geschikte sportactiviteit voor ouderen. De belasting op spieren en gewrichten is nihil en er kan heel hard gewerkt worden aan de conditie zonder het gevaar van blessures. Het zwembad van Sportiom kent diverse 50+ activiteiten, variërend van recreatief zwemmen en aquajogging tot zwemlessen voor ouderen. Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) is een speciaal sportprogramma voor senioren in het water. Er worden verschillende bewegingsvormen in ondiep water geoefend en de deelnemers sluiten deze activiteit ontspannen af in het subtropisch zwemparadijs.

Health Floor
Ook de Health Floor heeft een fitnessplan dat speciaal voor ouderen is ontwikkeld: het Seniorenplan. Dit plan bestaat uit een ochtend- of avondvullend programma: een groepsles fitness, gevolgd door een individuele fitnessles en eventueel een bezoek aan de sauna.

Opa's en oma's gratis
In deze actiemaand krijgen kleinkinderen de mogelijkheid om hun grootouders eens flink te verwennen. Wie zijn opa en oma op zaterdag of zondag meeneemt naar zwemparadijs Paradise Bay is heel voordelig uit. De grootouders hebben dan namelijk gratis entree.

Hét meest complete sportcomplex
Sportiom is hét meest complete sportcentrum van 's-Hertogenbosch en omgeving. In dit 22.000 m2 tellende sport- en vrijetijdscentrum is een unieke combinatie te vinden van schaatsbanen, zwembaden, een sporthal, een hypermoderne fitnessafdeling met sauna, Squashbanen en diverse horecagelegenheden. Sportiom heeft diverse zwembaden. Naast het subtropisch zwemparadijs met Hawa?aanse sferen , zijn er ook een 25 meter bad en speciale doelgroepbaden. Uniek is ook de schaatsbaan die er uit ziet als een dichtgevroren poolhaven. Op deze ijsbaan kan de bezoeker door grotten schaatsen en af en toe dwarrelen er zelfs sneeuwvlokken naar beneden.

Voor meer informatie of een inschrijving voor een gratis proefles kan men bellen met: 073-6464646 of kijken op www.sportiom.nl .

Noot voor de redactie (