Ingezonden persbericht


Creative introduceert drie trendy webcams met de nieuwste technologie

Voor elke gebruiker is er een geschikte WebCam beschikbaar

Amsterdam, 19 oktober 2004 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor de personal computer en het Internet, kondigt een nieuw assortiment van WebCams aan. Hiermee komt Creative tegemoet aan de groeiende vraag naar instant messaging, videoconferenties en andere Internettoepassingen die videobeelden van hoge kwaliteit vereisen.

De supersnelle USB 2.0-verbinding van de WebCam Live! Pro garandeert een snelle opname van hoge-resolutiebeelden voor het uploaden naar persoonlijke websites. De geavanceerde CMOS-sensor met VGA-resolutie biedt een uitstekende videokwaliteit en heldere, gedetailleerde beelden, ideaal voor breedband Internettoepassingen zoals instant messaging en videoconferenties. Dankzij de flexibele voet kan de camera op elk oppervlak worden geplaatst of aan een vlak beeldscherm worden bevestigd. Een aparte microfoon zorgt voor een optimale geluidskwaliteit zonder achtergrondruis. Dit nieuwe systeem wordt geleverd met de Creative WebCam Center software die een ruime keuze aan toepassingen biedt waaronder bewegingsdetectie, bewaking op afstand, 'time-lapse' video-opnames en Smart Face Tracking, waardoor gebruikers kunnen bewegen tijdens een sessie.

De WebCam Live! is de perfecte oplossing voor het maken van video's en foto's. De CMOS-sensor met een resolutie van 640x480 pixels zorgt voor schitterende videobeelden en maakt de WebCam ideaal voor instant messaging. Via software-interpolatie kunnen foto's met een resolutie van 1024x768 pixels worden opgeslagen. Verder zorgt een aparte microfoon voor de registratie van het stemgeluid. Deze veelzijdige WebCam kan probleemloos op standaardmonitors of op vlakke beeldschermen worden geplaatst. Bovendien is hij snel en eenvoudig aan te sluiten op een pc via USB. Een uitgebreide verzameling softwareprogramma's voor messaging en beeldbewerking zorgt voor een prima prijs-kwaliteitverhouding.

De WebCam Instant is de logische keuze voor wie snel en eenvoudig videobeelden aan instant messaging en e-mails wil toevoegen. Het apparaat is perfect voor gebruikers die de mogelijkheden van communicatie met bewegende beelden willen verkennen. De CMOS-sensor registreert videobeelden met een resolutie van 352x288 pixels en foto's via interpolatie met een resolutie tot 640x480 (VGA) pixels.

Dankzij de flexibele voet kan de WebCam bijna overal worden geplaatst, terwijl de USB-verbinding voor een snelle en eenvoudige installatie zorgt. Dit pakket voor de beginnende gebruiker is tevens voorzien van een uitgebreide verzameling softwareprogramma's voor het bewerken en beheren van beelden.

"De WebCams van Creative bieden gebruikers een ruime keuze voor elke behoefte, van instap- en topmodellen voor desktopcomputers tot compacte ontwerpen voor de actieve notebookgebruiker", aldus Geraldine Lee, Europees Business Manager bij Creative. "In elke prijscategorie bieden de WebCams van Creative uitstekende optische technologie, software, prestaties, een prima prijs-kwaliteitverhouding en bovendien een groot gebruiksgemak."

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe modellen zijn vanaf heden beschikbaar.
De adviesprijs van de WebCam Live! Pro bedraagt ¬ 69,99. De adviesprijs van de WebCam Live! bedraagt ¬ 64,99. De adviesprijs van de WebCam Instant bedraagt ¬ 39,99. Alle bedragen zijn inclusief BTW.

----------
Heeft u interesse om de één van deze webcams te testen of heeft u beeldmateriaal nodig?

Klik hier voor uw aanvraag

Klik hier voor hi-res foto's

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het aanvragen van extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations: Liesbeth Kramer - Tel:+31 (0) 20 5304349 - liesbeth.kramer@text100.nl Creative Labs: Markus Eggermont - Tel:+32 (0)3/287.87.72 - markus_eggermont@cle.creative.com Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Tel: +32 (0)3/287.87.77

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor de pc met producten als de bekroonde Zen en MuVo audiospelers. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Creative Labs Europe is opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. Het Europese hoofdkantoor en het Operations/Technical Centre (EOTC) zijn gevestigd in Dublin, Ierland en bieden een efficiënte, gelokaliseerde productbevoorrading op maat voor de Europese markt. Daarnaast bieden ze strategische klantenondersteuning voor de verkoopkantoren van Creative in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 medewerkers in dienst.