Ingezonden persbericht


Creative zen portable media center luidt nieuw tijdperk in

Creative lanceert eerste digitale entertainmentspeler op basis van Microsoft Windows Mobile

Amsterdam, 19 oktober 2004 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt vandaag de lancering van het Zen Portable Media Center aan.

Het Zen Portable Media Center is het paradepaardje in het Creative Zen-assortiment. Hij is uitgerust met een groot LCD-kleurenscherm van 3,8 inches, zodat de gebruiker met de opslagcapaciteit van 20 GB tienduizenden digitale foto's of tot 85 uur videobeelden kan bekijken en naar zo'n 9000 muzieknummers kan luisteren. Dankzij de verwijderbare en oplaadbare batterij kan het product tot 7 uur videobeelden weergeven of tot 22 uur muziek afspelen. Ondersteuning voor WMA- en MP3-formaten garandeert compatibiliteit met vele populaire diensten voor het downloaden van muziek.

Het Zen Portable Media Center kreeg een 'Best of CES' award op de Consumer Electronics Show begin dit jaar en werd daar aangekondigd door Microsoft baas en Chief Software Architect Bill Gates tijdens zijn openingstoespraak.

"We zijn de eerste die de wereld laten kennismaken met het Portable Media Center. Geen enkele beschikbare MP3-speler is vergelijkbaar", aldus Sim Wong Hoo, voorzitter en CEO van Creative Technology Ltd. "Met het grote kleurenscherm kunnen gebruikers samen genieten van digitale foto's, diavoorstellingen, films en muziek, waar ze zich ook bevinden. De bediening is zeer gebruiksvriendelijk dankzij een interface die eenvoudig en krachtig is en tal van functies biedt."

Todd Warren, Corporate Vice-President van de Devices, Services and Experiences Group bij Microsoft: "Het Creative Zen Portable Media Center zal de digitale entertainmentwereld radicaal veranderen door een compact en draagbaar platform te bieden voor digitale muziek, videobeelden en foto's. Met het Zen Portable Media Center hebben Microsoft en Creative de nieuwste technologieën samengebracht, die het laatste decennium rondom personal entertainment zijn ontstaan."

Het Zen Portable Media Center brengt de functies van een Windows Media Center-pc samen in een stijlvolle en glanzend zwarte speler in zakformaat. Het apparaatje kan videobeelden, muziek of digitale foto's downloaden van een pc via de supersnelle USB 2.0-verbinding.Voor een naadloze synchronisatie met de inhoud van de pc, maakt hij gebruik van de 'Auto Sync' functie in Windows Media Player 10. Digitale foto's kunnen worden gepresenteerd in een diareeks en voorzien van een soundtrack samengesteld uit de muziekbibliotheek. Gebruikers kunnen televisieprogramma's bekijken die ze kunnen downloaden via een pc met een TV-tunerkaart, of zelfgemaakte filmpjes en videomateriaal die ze van het Internet hebben gedownload. Om de muziek, films en videobeelden met vrienden en familie te kunnen delen, is het Zen Portable Media Center voorzien van een ingebouwde luidspreker, een 'TV-out'-aansluiting met audio en een hoofdtelefoonaansluiting voor individueel gebruik.

De eenvoudige en ergonomische bedieningsknoppen aan de voor- en bovenzijde van het Zen Portable Media Center zijn te vergelijken met die op de populaire gameconsoles in zakformaat. Dit maakt het gemakkelijk voor de gebruikers om foto's, muziek en videobeelden te zoeken, af te spelen en uit te wisselen. Vier presetknoppen aan de bovenzijde van het apparaat werken zoals die op een autoradio en kunnen geprogrammeerd worden om direct favoriete films, songs, afspeellijsten of foto's weer te geven. Een groene Windows Media Center-knop aan de voorzijde biedt directe toegang tot de 'Start' of 'Now Playing' schermen zodat gebruikers snel televisieprogramma's, foto's, muziek en videobeelden kunnen zoeken en afspelen.

Het Zen Portable Media Center is voorzien van een oplaadbare en verwijderbare lithium-ionbatterij, een stijlvolle beschermhoes die tevens fungeert als verstelbare staander, een stroomadapter, een USB 2.0-kabel, een oortelefoon en een videokabel.

Prijs en beschikbaarheid
Het Creative Zen Portable Media Center is vanaf eind oktober beschikbaar. De adviesprijs bedraagt ¬599,99 - inclusief BTW.

----------
Heeft u interesse om het Zen Portable Media Center te testen of heeft u beeldmateriaal nodig?

Klik hier voor uw aanvraag

Klik hier voor hi-res foto's

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het aanvragen van extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations: Liesbeth Kramer - Tel:+31 (0) 20 5304349 - liesbeth.kramer@text100.nl Creative Labs: Markus Eggermont - Tel:+32 (0)3/287.87.72 - markus_eggermont@cle.creative.com Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Tel: +32 (0)3/287.87.77

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor de pc met producten als de bekroonde Zen en MuVo audiospelers. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Creative Labs Europe is opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. Het Europese hoofdkantoor en het Operations/Technical Centre (EOTC) zijn gevestigd in Dublin, Ierland en bieden een efficiënte, gelokaliseerde productbevoorrading op maat voor de Europese markt. Daarnaast bieden ze strategische klantenondersteuning voor de verkoopkantoren van Creative in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 medewerkers in dienst.