Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Lobith - meisje (17) gewond na aanrijding met auto
Publicatiedatum: 20-10-2004

Een zeventienjarig meisje uit Tolkamer is dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Graaf Ottoweg in Lobith. Het slachtoffer reed rond zes uur op haar bromfiets en werd frontaal aangereden door een auto, bestuurd door een 20-jarige plaatsgenote. De automobiliste had haar auto, gezien haar rijrichting, aan de linkerkant van de weg geparkeerd en wilde vanuit het parkeervak wegrijden. Een voor haar geparkeerde bestelauto zou het zicht op de rijbaan hebben belemmerd. Nadat de automobiliste achteruit was gereden en vervolgens vooruit de rijbaan op reed zag zij de naderende bromfietsster kennelijk over het hoofd. Het slachtoffer is met hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis in Zevenaar.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Overbetuwe - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 20-10-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdag snelheidscontroles gehouden op verschillende plaatsen in de gemeente Overbetuwe. Hieronder een overzicht:

- In Randwijk werd tussen 15.30 en 19.00 uur gecontroleerd op de Knoppersweg. Van de 1700 passanten reden er 52 te hard.
- Op de Nijenburgsestraat, eveneens in Randwijk, werd tussen 16.00 en 18.00 uur gecontroleerd. Daar liepen 18 hardrijders tegen de lamp op een aantal van 250 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u. Op de Nijenburgsestraat mag maximaal 50 gereden worden.
- In Elst werd gecontroleerd op de Rijksweg Noord. Daar werden in de avonduren van ruim 350 passanten de snelheid gemeten. In totaal 4 snelheidsovertreders gingen op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden. Daarnaast werden nog eens acht bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder gordel, mobiel bellen tijdens het rijden, rijden zonder bromfietscertificaat en fietsen zonder verlichting.

- Op de 1e Weteringsewal in Elst werd tussen 19.45 en 21.40 uur een snelheidscontrole gehouden. Onder 180 passanten waren echter geen bestuurders die te hard reden.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina"s van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard
rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden