Ingezonden persbericht


Persbericht

Quehenberger koppelt transportprocessen op G-Log internetplatform

Rotterdam, 20 oktober 2004 - Quehenberger Logistics Group, een grote Oostenrijkse logistieke dienstverlener heeft gekozen voor G-Log Global Command and Control Center (GC3") software om als platform te gebruiken voor een pro-actief supply chain event managementsysteem. De Oostenrijkse vestiging van Thiel Logistik AG zal G-Log s Web-native logistieke platform gebruiken om de bedrijfsprocessen van hun gehele logistieke netwerk in kaart te brengen (te mappen ). Zo maakt het bedrijf efficiënter gebruik van beschikbare transportcapaciteit, verlagen ze de kosten van het proces en kunnen ze een nog betere service verlenen aan de klant door nog beter te leveren binnen de deadlines.

Quehenberger zal GC3 in eerste instantie gebruiken voor belangrijke klanten in de food-branche. De implementatie zal gefaseerd plaatshebben. Eind 2004 wordt het wegtransport beheerd door het systeem. Daarna volgen de respectievelijke implementaties voor transport per trein, over zee en door de lucht. Bovendien is Quehenberger van plan de oplossing uit te rollen bij andere segmenten en klantprojecten. De doelstelling is alle transportprocessen in één systeem te monitoren, controleren en optimaliseren voor alle transportmiddelen en markten.

GC3 gebruikt de internetstandaard XML voor het oplossen van technologische integratieproblemen. Het systeem krijgt toegang tot de systemen van Quehenberger en consolideert alle statusinformatie wat een holistische kijk geeft op de gehele vervoerspraktijk.

Zo krijgt Quehenberger vroegtijdig inzicht in mogelijkheden voor efficiëntieverbetering in vervoersopdrachten en ladingen, en kunnen de managers tegelijkertijd real time geïnformeerd worden over afwijkingen in het schema. Deze Supply Chain Event Management (SCEM), maakt proactief beheer van verstoringen in het transportnetwerk mogelijk zodat afleverdeadlines worden gehaald en de supply chain partners beter op de hoogte worden gehouden.

Om onze uitstekende marktpositie te behouden moeten we onze klanten aanvullende service bieden en continu onze productiviteit verhogen. Onze samenwerking met G-Log is een van de belangrijkste pijlers in deze strategie , zegt Thomas Eisen, Directeur Supply Chain Management bij Quehenberger, toen hij de keuze voor GC3 toelichtte. Daarom willen wij de oplossing ook verder ontwikkelen. Als de eerste fase van de implementatie succesvol is afgerond, zullen we meer functionaliteit van GC3 gaan gebruiken zoals het management van uitzonderingen die optreden in het uitvoeren van logistiek (SCEM).

Het winnen van Quehenberger als nieuwe klant is een van onze grootste successen in Europa tot nu toe, zegt Chris van der Harst, Managing Director International Operations bij G-Log. Dit project zal nogmaals benadrukken dat met de hulp van GC3 logistieke bedrijven hun proceskosten kunnen verlagen en de prestaties van hun transportnetwerk kunnen verhogen.

G-LOG

G-Log is leverancier van web-native transportmanagementsystemen voor internationaal opererende bedrijven en logistieke dienstverleners. GC3", G-Log s uitgebreide web-native logistieke platform houdt goederen in beweging op alle manieren over alle geografische gebieden in één enkel systeem. Klanten van G-Log reduceren doorlooptijden, voorraadniveaus en totale transportkosten terwijl ze tegelijkertijd hun klanten tevreden houden door op tijd te leveren en real time informatie te verschaffen over zendingen De G-Log oplossing biedt een groot aantal diensten voor de transport markt zoals optimalisatie, order invoer, supply chain event management (SCEM) visibility, track en trace, vracht betalingen en historische analyses. Tot de klanten van G-Log behoren, DHL Solutions, DuPont, Exel, Family Dollar Stores, Giant Eagle, Tesco, UPM, USCO Logistics en Volvo Logistics

G-Log is opgericht in 1999 en heeft ruim 170 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor van G-Log is gevestigd in Shelton, CT, en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Guildford, Surrey, UK. G-Log heeft kantoren verspreid over de Verenigde Staten en Europa.

Ingezonden persbericht