Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 oktober 2004

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen een brommobiel en een motor

Haaksbergen

Op dinsdag 19 oktober vond omstreeks 14.35 uur een aanrijding plaats tussen een brommobiel en een motor op de kruising Goorsestraat met de Benteloseweg. Een 69-jarige man ui Haaksbergen reed op zijn brommobiel over de Parallelweg van de Goorsestraat in de richting van de kruising met de Bentelosestraat. Op genoemde kruising wilde hij de Goorsestraat oversteken en verleende daarbij geen voorrang aan een hem op de Goorsestraat tegemoetkomende motorrijdster, een 40-jarige vrouw uit Haaksbergen. De motorrijdster raakte bij de aanrijding die volgde gewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. (04-129645)

Diefstal fiets

Man aangehouden op gestolen fiets

Enschede

Op dinsdag 20 oktober werd omstreeks 01.20 uur een fietsdiefstal gemeld vanuit In de Hagen.Een getuige had gezien hoe een man aan een fiets stond te morrelen en daarmee weg fietste. Aan de hand van het opgegeven signalement trof de politie de verdachte rijdend op de fiets aan op de Marktstraat. De politie hield de verdachte, een 29-jarige Enschedeër aan en sloot hem op voor nader onderzoek. De fiets werd in beslag genomen. (04-129858)

Winkeldiefstal

Aangehouden verdachte diefstal uit winkel blijkt veelpleger

Enschede

Op dinsdag 19 oktober werd omstreeks 16.20 uur door een beveiligingsman van een winkel aan de Klanderij een diefstal gemeld. De verdachte zou een MP3 speler uit een doos hebben gehaald en was vervolgens zonder deze te betalen langs de kassa gelopen. De politie hield de verdachte, een 40-jarige Enschedeër aan. De MP3-speler werd niet bij de verdachte aangetroffen. Wel was op de beveiligingscamera duidelijk de gedragingen van de verdachte te zien. De verdachte betreft een veelpleger en is in verzekering gesteld om te worden voorgeleid. (04-129719)

Gestolen auto terecht

Stadswachten treffen de tweede gestolen Fiat Uno aan

Enschede

Op dinsdag 19 oktober treffen twee stadswachten omstreeks 20.10 uur op de Spinnerstraat een auto aan, welke bij navraag als gestolen staat gesignaleerd. Het betreft een witte Fiat Uno, kenteken YJ-60KG. Deze auto werd vanaf de Broekheurnerweg gestolen in de nacht van 13 op 14 oktober. In diezelfde nacht werd eveneens een Fiat Uno gestolen vanaf de Haaksbergerstraat. Deze auto werd in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 oktober eveneens terug gevonden aan de Spinnerstraat. De auto is afgesleept voor sporenonderzoek. (04-127387)

Winkeldiefstal

Verdachte winkeldiefstal aangehouden na herkenning op videoband

Almelo

Op dinsdag 19 oktober hield de politie een 32-jarige Almeloër in zijn woning aan op verdenking van winkeldiefstal. Deze diefstal vond plaats op 13 oktober jl. in een winkel aan De Gors in Almelo. De verdachte had vanuit een stelling vier pakjes shag weggenomen en onder zijn kleding gestopt, waarna hij zonder af te rekenen langs de kassa liep. Nadat de verdachte door winkelpersoneel hierop werd aangesproken gaf hij de shag terug. De verdachte werd door de politie op videobeelden herkend. Het betrof een hen bekende veelpleger. Na overleg met justitie werd besloten om hem aan te houden. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten om te worden voorgeleid. (04-127266)

Aanrijding met letsel

Fietser aangereden door vrachtwagen

Nijverdal

Op dinsdag 19 oktober vond omstreeks 09.40 uur op de G. van der Muelenweg een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een fietsster. De vrachtwagen, bestuurd door een 62-jarige man uit Hellendoorn stond op genoemde weg stil voor het rode verkeerslicht. Nadat het licht op groen overging wilde de chauffeur rechts af slaan een inrit in. Daarbij zag hij een naast hem op de fietsstrook in dezelfde richting rijdende fietsster, een 80-jarige vrouw uit Nijverdal over het hoofd. Bij de aanrijding die volgde kwam de vrouw te vallen. Haar fiets belandde net achter het voorwiel en werd overreden. De vrouw zelf werd niet overreden. Ze is met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (04-129429)

Rijden zonder rijbewijs

Automobilist geeft valse naam op en blijkt niet in bezit van een rijbewijs

Nijverdal

Op de avond van dinsdag 19 oktober zagen politiemensen een hen bekende auto rijden op de Wierdensestraat in Nijverdal. Ze keerden hun auto om de bestuurder controleren. Deze bestuurder had het in de gaten en ging er als een haas vandoor. De agenten wisten waar ze auto mogelijk konden treffen en wachtten deze op in de Kervel. Daar werd de auto even later aangetroffen en de bestuurder, een 22-jarige Almeloër gecontroleerd. De man kon geen rijbewijs tonen, evenmin kon hij zich legitimeren. Hij gaf zijn naam op en zou zijn rijbewijs later aan bureau komen tonen. Aan het bureau ontdekten de politiemensen dat de verdachte een valse naam had opgegeven en zich had uitgegeven voor zijn broer. De verdachte zelf bleek namelijk niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-129825)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --