Gemeente Franekeradeel


Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig de Woningwet bekend dat in de periode van 30-09-2004 t/m 13-10-2004 de volgende lichte en reguliere bouwaanvragen bij hen zijn binnengekomen:
* bouwen van een woning met garage Franekerweg 17, Tzum
* bouwen van een woning met garage Franekerweg 21, Tzum
* bouwen van een bijkeuken De Tsjerke-ekers 2, Sexbierum
* bouwen van een schuur Mûntsewei 20, Klooster Lidlum
* bouwen van een berging en plaatsen dakkapel Franekerweg 10, Schalsum

* plaatsen van gevelreclame Breedeplaats 7, Franeker
* plaatsen van 2 erfafscheidingen Noord 53, Franeker
* vergroten van een woning C F Engelhardstraat 3, Franeker
* vergroten van een woning C F Engelhardstraat 5, Franeker
* vergroten van een woning Wommelserweg 57 A, Tzum
* vergroten van een woning Buorfinneleane 34, Sexbierum
* veranderen/verhogen van een ligboxenstal en het plaatsen van een voersilo Bethaniëleane 3, Tzummarum

Wij attenderen er op dat tegen de aanvragen om bouwvergunning geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na verlening van de vergunning.

Verleende lichte en reguliere vergunningen 30-09-2004 t/m 13-10-2004

Lichte bouwvergunning

* bouwen van een carport Frisia 6, Franeker
* bouwen van een berging en carport Duukelaar 32, Franeker
* plaatsen van een erfafscheiding Klipper 18, Franeker
* vergroten van een woning M C Willemsstraat 2, Dongjum
* vergroten van een woning M C Willemsstraat 4, Dongjum

Reguliere bouwvergunning 1^e fase

* bouwen van een recreatiewoning Buorren 43, Tzummarum

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij deze besluiten is betrokken, op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht bij ons College een bezwaarschrift kan indienen en wel binnen zes weken na bekendmaking van het besluit aan de aanvrager van de vergunning.

---

Besluitenlijst College van B&W 12 oktober 2004

Programmabegroting 2005.
Besluit:

* De Programmabegroting 2005 ter vaststelling aan de raad aanbieden.
* Het tekort dekken uit het vrij besteedbare deel van de algemene reserve.

* De raad voorstellen het besluit tot het instellen van de aparte "egalisaasjereserve begrutting" in te trekken.

Productenraming 2005.
Besluit:
De concept-Productenraming 2005 vaststellen.

Jaarverslagen Welstand 2003.
Besluit:
Het jaarverslag van de Welstandscommissie (Hûs en Hiem) en het Welstandjaarverslag van Franekeradeel aan de raad aanbieden met het voorstel om het voor kennisgeving aan te nemen.
---

Inspraak voor het bouwen van een trainingshal voor paarden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel maken bekend dat er een bouwaanvraag eerste fase is ingediend voor het realiseren van een trainingshal voor paarden op het perceel Kie 3 te Franeker.

Het betreffende bouwplan past niet binnen het geldende bestemmingsplan "Buitengebied 2001". Dit heeft tot gevolg dat een vrijstellingsprocedure ingevolge artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening doorlopen moet worden. Met toepassing van deze procedure kan vrijstelling worden verleend van het geldende bestemmingsplan.

Op grond van het bepaalde in artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en het bepaalde in de Inspraakverordening gemeente Franekeradeel ligt het bouwplan met ingang van 21 oktober 2004 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn/haar zienswijzen omtrent het bouwplan naar voren brengen.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen bij mevrouw L. Hofstede van de afdeling Bouwen en Milieu of telefonisch op nummer 0517-380448.

Bovendien wordt u tijdens de termijn dat het plan ter inzage ligt in de gelegenheid gesteld om uw zienswijzen over het bouwplan schriftelijk naar voren te brengen bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Let wel: de gemeente heeft ten aanzien van het bouwplan nog geen officieel standpunt ingenomen.

---

Inspraak oppervlakte stacaravans Recreatiecentrum Barradeel te Tzummarum

Burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel maken bekend dat er een aanvraag is ingediend voor het mogen verruimen van de toegestane oppervlakte voor stacaravans tot maximaal 45 m² per stacaravan op het hiervoor bestemde gedeelte van het terrein van Recreatiecentrum Barradeel te Tzummarum.

Het betreffende plan past niet binnen het geldende bestemmingsplan "Tzummarum". Dit heeft tot gevolg dat een vrijstellingsprocedure ingevolge artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening doorlopen moet worden. Met toepassing van deze procedure kan vrijstelling worden verleend van het geldende bestemmingsplan.

Op grond van het bepaalde in artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en het bepaalde in de Inspraakverordening gemeente Franekeradeel ligt het plan met ingang van 21 oktober 2004 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn/haar zienswijzen omtrent het bouwplan naar voren brengen.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen bij mevrouw M. Swart van de afdeling Bouwen en Milieu of telefonisch op nummer 0517-380444.

Bovendien wordt u tijdens de termijn dat het plan ter inzage ligt in de gelegenheid gesteld om uw zienswijzen omtrent het plan schriftelijk naar voren te brengen bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Let wel: de gemeente heeft ten aanzien van het plan nog geen officieel standpunt ingenomen.

---

Meldingen Wet Milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer bekend, dat in september 2004 meldingen zijn ontvangen van:


- Café De Jong, voor een Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen Milieubeheer op het perceel Dorpsstraat 12 te Dongjum;


- Gunnink Veehouderij v.o.f., voor een Besluit melkrundveehouderijen Milieubeheer op het perceel Salverderweg 70 te Franeker;


- A.B. Broos, voor een Besluit Glastuinbouw Milieubeheer op het perceel Konkelswei 25 te Oosterbierum.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker
.

---

Aanvragen vergunning Wet Milieubeheer

Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer is ingekomen van:

* Scheepswerf Welgelegen K. Draaisma voor een revisievergunning op het perceel Vliet 143 te Franeker.

Omdat wij voornemens zijn de gevraagde vergunning te verlenen is een ontwerp-beschikking gemaakt. De aanvraag, de ontwerp-beschikking en bijlagen, liggen vanaf 21 oktober 2004 t/m 18 november 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te

Franeker, op alle werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur en woensdags van 9.00 tot 18.00 uur en eventueel na telefonisch verzoek op donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Gemotiveerde bedenkingen kunnen tot en met schriftelijk worden ingediend bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.

Een afschrift van de bedenking zal worden verzonden aan de aanvrager en de Inspectie Milieuhygiëne. Degene die een bedenking indient, kan bij een aparte brief verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet kenbaar te maken.

Desgevraagd bestaat voor een ieder gelegenheid tot een gedachtenwisseling over het ontwerp van het besluit en tot het mondeling inbrengen van bedenkingen daartegen. Dit verzoek kan men tot 18 november 2004 doen.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling bedenkingen hebben tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet eerder in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen danwel dat de besluitvorming straks afwijkt van het ontwerp-besluit.
---

Vergunningen Wet Milieubeheer

Het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel maakt bekend dat zij vergunning in gevolge de Wet Milieubeheer hebben verleend aan:


* Maatschap P. Hannema voor een revisievergunning op het perceel Nieuwbuurtsterweg 42 te Tzum.

De Wet Milieubeheer vergunning alsmede de daarop betrekking hebbende aanvragen met bijbehorende stukken liggen bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker vanaf 21 oktober 2004 t/m 2 december 2004 ter inzage, elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en woensdags van 9.00 uur tot 18.00 uur en eventueel na telefonisch verzoek op donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Tot en met 2 december 2004 staat beroep open bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor:


1. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid om advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
2. degenen, die tijdig bezwaren hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikking;

3. degenen, die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij het geven van de beschikking ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

4. belanghebbenden, die aantonen, dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder bezwaar tegen de ontwerp-beschikking te maken.

De vergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voordien beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Een beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Kneuterdijk 22, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage.

Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.Een beschikking wordt niet van kracht voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

---

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat de gemeenteraad de Algemene Plaatselijke Verordening heeft gewijzigd. Het betreft voornamelijk een wijziging van hoofdstuk 4 over de inzameling van afvalstoffen.

De regeling treedt in werking zes weken na bekendmaking, omdat dit een referendabel besluit is. De wijzigingen liggen vanaf heden ter inzage in het gemeentehuis op het adres Harlingerweg 18 te Franeker bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu. Het gemeentehuis is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 -13.00 uur en op woensdag van 9.00 - 18.00 uur.

---

Bekendmaking voornemen verlenen kapvergunning

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat zij voornemens zijn een kapvergunning te verlenen aan:

De gemeente Franekeradeel voor het verwijderen van een perenboom uit de binnentuin van het voormalige Psychiatrische Ziekenhuis achter het perceel Voorstraat 61 te Franeker.

Er geldt een herplantplicht. Voordat door ons op het verzoek om vergunning een definitieve beslissing wordt genomen willen wij belanghebbenden in de gelegenheid stellen hun zienswijze over dit voornemen bij ons kenbaar te maken. De termijn waarbinnen hiertoe de mogelijkheid bestaat is twee weken, gerekend vanaf de dag waarop dit voornemen bekend is gemaakt. De zienswijze kan schriftelijk of mondeling naar voren worden gebracht. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan het College van burgermeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker. Uw mondelinge zienswijze kunt u naar voren brengen daar waar de stukken ter inzage liggen.

De ontwerpvergunning ligt met de daarbij behorende stukken voor u ter inzage op het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 te Franeker. Telefoon 0517-380480.

Franeker, 20 oktober 2004.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.

---

Vrijstellingen

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:

* met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:


1. het bouwen van een erker op het perceel Mr K Bijlsmastraat 2 te Franeker;

2. het veranderen van een carport in een berging op het perceel Binnenhof 14 te Franeker.

De hierop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 21 oktober 2004
gedurende vier weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen tegen het voornemen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

Franeker, 20 oktober 2004.
De burgemeester,
M.J. Haveman.

---