Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


20 oktober 2004


APELDOORN - Man rijdt door na aanrijding


Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur is dinsdagavond (19/10) op de Soerenseweg doorgereden na een aanrijding veroorzaakt te hebben. Getuigen zagen dat de vrachtwagencombinatie vanaf de Loolaan langs de geparkeerde auto van een 49-jarige man uit Nijkerk reed, waardoor de auto schade opliep. Aan de hand van getuigenverklaringen en een goed signalement hield de politie de vrachtwagenchauffeur later rond 22.40 uur aan. De chauffeur bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau werd een bloedproef afgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.


BEEKBERGEN - Man breekt been door aanrijding


Een 84-jarige Apeldoorner heeft dinsdagmiddag (19/10) op de Loenenseweg een been gebroken door aanrijding met een 51-jarige taxichauffeur uit Voorthuizen. De 84-jarige man stak rond 15.15 uur met zijn invalidenwagen plotseling de rijbaan over. De taxichauffeur probeerde nog een aanrijding te voorkomen maar kon de invalidenwagen niet meer ontwijken en reed de man aan. Het slachtoffer werd voor behandeling per ambulance naar het Lukas-ziekenhuis vervoerd.


APELDOORN - Openbare dronkenschap


De politie heeft dinsdagmiddag (19/10) op het Marktplein twee Apeldoorners (43 en 44 jaar) een proces-verbaal gegeven voor het drinken van alcohol in het openbaar. De politie zag de mannen rond 17.15 uur bier drinken en zegde de mannen een proces-verbaal toe. De 43-jarige man werkte gewoon mee en stopte met drinken. De andere man dronk gewoon door en gedroeg zich recalcitrant en agressief tegenover de politiemensen en bedreigde hen. Ook hiervoor kreeg hij een proces-verbaal.


APELDOORN - Verkeerscontrole


De politie heeft dinsdagachtend (19/10) een algehele verkeerscontrole gehouden. Vijf motorrijders selecteerden op de A 1, A 50 en de omgeving van de Zutphensestraat verkeer en begeleidden de bestuurders naar een terrein van Rijkswaterstaat. Er werd vooral gelet op technische staat van auto- en vrachtwagencombinaties en het voorhanden hebben van de vereiste papieren bij buitenlands vervoer.Hier namen agenten de verdere controle over en in totaal kregen veertien bestuurders bekeuringen voor onder meer vijf maal het niet dragen van de autogordel en tweemaal voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Bovendien reed een bestuurder te hard en reed een automobilist met een vervallen apk.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 58



---- --