Ingezonden persbericht


Vijfmiljoenste MSN Hotmail account in Nederland

Internationaal onderzoek onder 23.000 MSN Hotmail-gebruikers levert opmerkelijke resultaten op.

Amsterdam, 20 oktober 2004 - Vandaag heeft MSN in Nederland de grens van 5 miljoen actieve MSN Hotmail accounts bereikt. MSN Hotmail groeit enorm en het vijfmiljoenste account is een belangrijke mijlpaal voor deze e-mailservice, die in 1996 van start is gegaan. MSN biedt voor Hotmail allerlei extra services, waaronder extra opslagruimte, virusscanning en viruscleaning, een agenda en integratie met MSN Messenger. Ook doet MSN er alles aan om spam te bestrijden en inboxen zo schoon mogelijk te houden.

Uit het recentelijk gehouden onderzoek 'Hotmail for Life' onder 23.000 Hotmail-gebruikers in dertien landen (waaronder Nederland) blijkt dat Hotmail fans eerder hun partner, haarkleur, auto en zelfs hun huis veranderen dan dat ze hun persoonlijke Hotmail-adres opgeven.

De resultaten laten zien dat maar liefst 81,7% van de Nederlandse Hotmail-gebruikers die deelnamen aan het onderzoek nog nooit van Hotmail-adres zijn veranderd, terwijl van dezelfde groep Hotmail-gebruikers in Nederland 77,3% is verhuisd, 46,9% van haarkleur is veranderd, 44,9% een andere auto heeft, 85,2% een nieuwe baan en 83,5% een andere mobiele telefoon. Het Hotmail-adres blijkt een van de meest stabiele factoren in het leven van de Nederlands Hotmail-gebruiker, samen met - hoe kan het ook anders - het bankrekeningnummer, dat bij 67% nog nooit is gewijzigd is. Het trouw zijn aan de bankrekening heeft in Nederland het hoogste percentage van alle landen die aan het onderzoek deelnamen. Als het Hotmail adres dan toch wordt gewijzigd dan is dat om praktische redenen. Een adres zoals ikbeneengenie_97@hotmail.com kan voor een student aantrekkelijk zijn, maar zal in een sollicitatiebrief misschien een verkeerde indruk wekken.

Verder blijkt uit het onderzoek dat drie van de vier gebruikers door vrienden en familie op Hotmail zijn geattendeerd en dat veel gebruikers bij Hotmail blijven door de flexibiliteit en de integratie met de andere MSN-services. Van alle ondervraagde Hotmail-gebruikers heeft 66% het account langer dan drie jaar.

Joost Nienhuis, General Manager MSN Nederland: "MSN Hotmail blijft zeer belangrijk in het MSN-aanbod, we zijn trots op de trouw die blijkt uit dit onderzoek onder de Hotmail-gebruikers. Consumententrouw is tegenwoordig geen vanzelfsprekendheid meer. Consumenten moet je elke dag voor je winnen. We blijven investeren in Hotmail zodat we ze het gemak, de zekerheid en de functionaliteit kunnen blijven bieden waar zij behoefte aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan verdere integratie met MSN Messenger, het nog gemakkelijker beheren van contacten, Hotmail Plus met
1 gigabyte aan opslagcapaciteit en de mogelijkheid om attachments tot 20MB mee te sturen."

MSN
MSN, onderdeel van Microsoft, is 's werelds en Nederlands meest bezochte internetbestemming. MSN trekt wereldwijd meer dan 350 miljoen unieke gebruikers per maand. Gelokaliseerde versies zijn beschikbaar in 39 markten en 20 talen. MSN is wereldwijd leidend in het bieden van webdiensten aan consumenten (MSN Hotmail, MSN Messenger en MSN Zoeken) en digitale marketingoplossingen aan bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.msn.nl.

Cijfers:
o MSN.nl trekt maandelijks ruim 6 miljoen unieke bezoekers. o In Nederland zijn meer dan 5 miljoen actieve Hotmail-accounts. o In Nederland maken maandelijks ruim 4,7 miljoen mensen gebruik van MSN Messenger.



Ingezonden persbericht