Politie Zuid-Holland-Zuid

20/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

20-10-2004 - Persberichten District II

BRANDSTICHTER AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT/DORDRECHT - Een 43 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegen brandstichting. Dit gebeurde op dinsdagavond, 19 oktober 2004, omstreeks 18.20 uur in Sliedrecht. De man wordt er van verdacht dat hij omstreeks 17.20 uur, die dag, brand heeft gesticht in de woning van zijn ex-vriendin aan de Hooftstraat te Dordrecht. De brandweer forceerde de deur en bluste de brand. Er was niemand in de woning aanwezig. De woning liep brand-, rook- en waterschade op. Twee belendende panden liepen rook- en waterschade op. Omstreeks 18.00 uur, brak brand uit in een winkel aan de Kerkbuurt. Deze winkel wordt gehuurd door de ex-vriendin van de verdachte. Ook deze brand bleek vermoedelijk aangestoken door de 43 jarige verdachte. De brandweer bluste de brand. Het winkelpand liep schade op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De verdachte welke in verwarde toestand met een auto was weggereden werd door politieagenten aangehouden op de Parallelweg in Sliedrecht. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. In zijn eerste verhoor bekende hij beide brandstichtingen. De politie zet het onderzoek voort.

OPENLIJK GEWELD
GROOT-AMMERS- Twee mannen van 20 en 21 jaar uit Groot-Ammers zijn door politieagenten aangehouden nadat zij een 19 jarige plaatsgenoot mishandelde en bedreigde. Dit gebeurde op dinsdagavond, 19 oktober 2004, omstreeks 18.35 uur, in de Reigerstraat. De 19 jarige man liep zijn hond uit te laten toen een auto met hoge snelheid de straat inreed. De man maakte en gebaar dat zij rustig aan moesten doen in verband met spelende kinderen. Daarop stopte de auto en na een woordenwisseling sloeg de 20 jarige bestuurder de man in zijn gezicht en bedreigde de bijrijder, zijn 21 jarige broer de man met een buis van een stofzuiger. Beide verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

SNELHEIDSCONTROLE
STREEFKERK/ LANGERAK- Tijdens een snelheidscontrole met de lasergun hebben politieagenten 36 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagavond, 19 oktober 2004, op de Melkweg te Langeweg en het Nieuwe Veer in Streefkerk. In totaal werden ongeveer 363 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

RIJDEN ONDER INVLOED
PAPENDRECHT- Op woensdagochtend, 20 oktober 2004, omstreeks 02.40 uur, is een 35 jarige man uit Papendrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met en personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.