Politie Zuid-Holland-Zuid

20/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

20-10-2004 - Persberichten District I

LASTIGVALLEN: GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT De politie zoekt mensen die kunnen helpen in een onderzoek. Het onderzoek richt zich op een nog onbekende man die kinderen lastigviel. Dat gebeurde in de omgeving van de Weerdestein, Hellenburg, Slangenburg en in de buurt van de school De Keerkring in Dordrecht. In de afgelopen twee maanden viel de verdachte kinderen lastig door hen bijvoorbeeld even vast te pakken. Helaas heeft de politie niet een duidelijk signalement maar hoopt toch dat er getuigen zijn. Deze kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

GORDELCONTROLE
DODRECHT- De politie heeft op dinsdag 19 oktober een gordelcontrole gehouden aan de S.M. Hugo van Gijnweg en de Albert Neuhuysstraat. In totaal zijn er 55 voertuigen gecontroleerd. Vijf mensen droegen geen autogordel. Zij zijn bekeurd.

HENDRIK-IDO-AMBACHT- Tijdens een gordelcontrole aan de Weteringsingel is één persoon bekeurd voor rijden zonder autogordel. In totaal werden er op dinsdag 19 oktober 66 voertuigen gecontroleerd door de politie.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 20-jarige man uit Gilze is aan de Voorstraat aangehouden op dinsdag 19 oktober. De man had goederen gestolen vanuit een warenhuis. Later bleek dat hij ook in twee andere winkels spullen had meegenomen zonder te betalen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

DRUGS: AANHOUDING
DORDRECHT- Tijdens een drugsactie door de politie in de Binnenstad, heeft de politie een 18-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 19 oktober 2004 aan de Boogjes Aanleiding van de actie zijn klachten van omwonenden van een coffeeshop aan de Voorstraat. De man stond hier te blowen met een andere man. Agenten verzochten de man de verdovende middelen die hij in zijn bezit had, te overhandigen. Dit weigerde hij. Vervolgens is hij aangehouden. De verdachte wilde niet meewerken en beledigde de agenten. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau. Hij is met een dagvaarding naar huis gestuurd.

BRAND IN SCHUUR
DORDRECHT- Tijdens een brand in een schuur van een woning aan de Riedijk heeft een 17 jarige jongen uit Dordrecht brandwonden opgelopen. Hij is met 1e en 2e graads brandwonden over zijn gehele lichaam per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. De brand brak uit op dinsdagmiddag, 19 oktober 2004, omstreeks 16.20 uur. De jongen was in de schuur aan het klussen aan zijn bromfiets. Opeens was er een knal en stond de schuur in brand. De brandweer bluste de brand. De jongen ging meteen onder de douche, waarna ambulancepersoneel zich over hem ontfermde. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

CONTROLE
HENDRIK IDO AMBACHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 51 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 2 keer niet hands-free bellen, 32 keer voor het niet dragen van de autogordel en 17 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid. Ze hielden de controle op dinsdag, 19 oktober 2004, op de Reeweg, de Zuidwende, de Antoniuslaan en de Nijverheidsweg. In totaal werden ongeveer 900 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur.

BRANDSTICHTER AANGEHOUDEN
DORDRECHT/SLIEDRECHT- Een 43 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegen brandstichting. Dit gebeurde op dinsdagavond, 19 oktober 2004, omstreeks 18.20 uur in Sliedrecht. De man wordt er van verdacht dat hij omstreeks 17.20 uur, die dag, brand heeft gesticht in de woning van zijn ex-vriendin aan de Hooftstraat te Dordrecht. De brandweer forceerde de deur en bluste de brand. Er was niemand in de woning aanwezig. De woning liep brand-, rook- en waterschade op. Twee belendende panden liepen rook- en waterschade op. Omstreeks 18.00 uur, brak brand uit in een winkel aan de Kerkbuurt. Deze winkel wordt gehuurd door de ex-vriendin van de verdachte. Ook deze brand bleek vermoedelijk aangestoken door de 43 jarige verdachte. De brandweer bluste de brand. Het winkelpand liep schade op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De verdachte welke in verwarde toestand met een auto was weggereden werd door politieagenten aangehouden op de Parallelweg in Sliedrecht. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. In zijn eerste verhoor bekende hij beide brandstichtingen. De politie zet het onderzoek voort.

BEDREIGING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ZWIJNDRECHT- Een 28 jarige winkelbediende uit Zwijndrecht is vermoedelijk met een vuurwapen bedreigd. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 19 oktober 2004, omstreeks 17.20 uur, in een winkel aan de Dollard. Een nog onbekende man kwam de winkel binnen en had belangstelling voor een navigatiesysteem. Toen de winkelbediende dit uit een kast haalde duwde de man iets, mogelijk een vuurwapen, in zijn zij. Vervolgens zei de onbekende man dat hij het navigatiesysteem af moest geven anders gingen er ernstige dingen gebeuren. Vervolgens verliet de onbekende man de winkel en liep weg in onbekende richting. De winkelbediende was zodanig geschrokken dat hij nog niet in staat was een verklaring af te leggen. Hij is opgevangen door personeel van slachtofferhulp. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de onbekende man. Getuigen of mensen die iets weten van de bedreiging worden verzocht te bellen met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief).

VECHTPARTIJ
DORDRECHT- Een 16 jarige jongen is gewond geraakt aan zijn hand door een messteek. Dit gebeurde op dinsdagavond, 19 oktober 2004, omstreeks 18.40 uur, op de Zuidendijk. Tijdens een vechtpartij met een andere jongen werd hij met een mes gestoken. Hij sloeg het mes weg en raakte daarbij gewond aan zijn hand. De jongen is vooralsnog niet erg spraakzaam over de juiste toedracht. De politie stelt een onderzoek in.

VERNIELING RUITEN
ZWIJNDRECT- Van een woning aan de Sonsbeek zijn 5 ruiten vernield. Dit gebeurde op dinsdagavond, 19 oktober 2004, omstreeks 18.45 uur. Politieagenten gingen na een melding van een vechtpartij ter plaatse. Bij aankomst was de vechtpartij voorbij. Wel troffen de agenten een vernield hek en vernielde ruiten aan. Bleek dat bij een 58 jarige vrouw bij thuiskomst ziet dat er een plant vernield is in haar tuin. Hierna ontstaat een woordenwisseling met een 43 jarige buurvrouw. Dit resulteerde dat de 43 jarige vrouw de keel dichtkneep van de 58 jarige vrouw. De man van de 58 jarige vrouw vernielde op zijn beurt het tuinhek van de woning van de 43 jarige vrouw. Daarna escaleerde de boel en sloegen twee buurmannen van 32 en 41 jaar de ruiten in. De 43 jarige vrouw en de twee buurmannen van 32 en 41 jaar zijn aangehouden. De 41 jarige man zit nog vast. De andere verdachte zijn na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.

VERLICHTINGSCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole in Wielwijk/ Crabbehof hebben politieagenten 12 bekeringen uitgeschreven aan fietsers die geen of kapotte verlichting hadden. Ze hielde de controle op dinsdagavond, 19 oktober 2004, tussen 20.00 en 22.00 uur.

GESTOKEN MET GLAS
ZWIJNDRECHT- Een 34 jarige man uit Zwijndrecht is met een stukgeslagen glas in zijn gezicht gestoken. Dit gebeurde op dinsdagavond, 19 oktober 2004, omstreeks 23.55 uur, in een café aan de Burgemeester de Bruinelaan. De 34 jarige man werd na een ruzie door een 25 jarige man uit Zwijndrecht bewerkt met een stuk geslagen glas. Den 34 jarige man raakte gewond aan zijn gezicht en zijn oor. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis. De verdachte liep een verwonding op aan zijn hand en werd behandeld in het ziekenhuis. Daarna brachten politieagenten hem over naar het politiebureau en sloten hem in. Tijdens de insluiting vond hij het nodig om een politieagent te beledigen. De politie onderzoekt de zaak.

GESLAGEN
DORDRECHT- Een 38 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden nadat hij een 39 jarige man uit Dordrecht een aantal keren in zijn gezicht sloeg. Dit gebeurde op woensdagochtend, 20 oktober 2004, omstreeks 00.15 uur, in de Jacob van Lennepstrat. De klappen vielen toen de 39 jarige man, die eigenaar van een pand is, onenigheid kreeg met de 38 jarige huurder van het pand over afsluiting van de stroom. De 39 jarige man liep een bloedneus en een pijnlijk gezicht op. De politie zet het onderzoek voort.