Politie Zuid-Holland-Zuid

Brandstichter aangehouden

Dordrecht 20-10-2004 - Een 43 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegen brandstichting. Dit gebeurde op dinsdagavond, 19 oktober 2004, omstreeks 18.20 uur in Sliedrecht. De man wordt er van verdacht dat hij omstreeks 17.20 uur, die dag, brand heeft gesticht in de woning van zijn ex-vriendin aan de Hooftstraat te Dordrecht. De brandweer forceerde de deur en bluste de brand. Er was niemand in de woning aanwezig. De woning liep brand-, rook- en waterschade op. Twee belendende panden liepen rook- en waterschade op.

Omstreeks 18.00 uur, brak brand uit in een winkel aan de Kerkbuurt. Deze winkel wordt gehuurd door de ex-vriendin van de verdachte. Ook deze brand bleek vermoedelijk aangestoken door de 43 jarige verdachte. De brandweer bluste de brand. Het winkelpand liep schade op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De verdachte welke in verwarde toestand met een auto was weggereden werd door politieagenten aangehouden op de Parallelweg in Sliedrecht. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. In zijn eerste verhoor bekende hij beide brandstichtingen. De politie zet het onderzoek voort.