Ingezonden persbericht


Microsoft Navision 4.0 biedt MKB nieuwe mogelijkheden om te groeien

Gemakkelijk te implementeren, te gebruiken en te beheren

Schiphol-Rijk, 20 oktober 2004 - Bedrijven binnen het MKB zijn voortdurend op zoek naar meer efficiency, beter inzicht in bedrijfskritische informatie en betere controle over de financiën en andere verbeteringen die hen in staat stellen om hun winstgevendheid te verbeteren en meer klanten aan te trekken. Om bedrijven daarbij te helpen introduceert Microsoft deze week Microsoft Navision 4.0 in een groot aantal landen, waaronder Nederland. Een van de belangrijkste verbeteringen ligt op het gebied van het gebruiksgemak, onder andere omdat Microsoft Navision 4.0 nu beschikt over een gebruikersinterface die is afgeleid van Microsoft Office Outlook. Ook de integratie met andere Microsoft-oplossingen is geoptimaliseerd. Vandaag presenteert René Stockner, general manager, Microsoft Business Solutions-Navision de nieuwe versie aan de Nederlandse partners.

Microsoft Navision 4.0 is specifiek ontwikkeld voor organisaties binnen het MKB en voor bedrijfsafdelingen en lokale vestigingen van grote organisaties, tot circa 100 gebruikers. Het is een complete oplossing die snel en gemakkelijk geïmplementeerd, aangepast en beheerd kan worden, zonder dat de dagelijkse operaties daar hinder van ondervinden. Het product integreert belangrijke financiële, productie , distributie-, klanten-, supply chain-, analyse- en e-commercegegevens in een gestroomlijnde oplossing.

Microsoft Navision is breed toepasbaar in verschillende industrieën, zoals de groothandel, productie en dienstverlening. Daarnaast zijn er tal van branchespecifieke-oplossingen beschikbaar voor diverse industrieën, die door Microsoft Certified Business Solutions Partners worden ontwikkeld. Zo levert Partner 4PS bijvoorbeeld specifieke oplossingen voor de bouw- en installatiebranche, op basis van Microsoft Navision, in samenwerking met partner CTB.

"Microsoft Navision 4.0 zal ons helpen om onze klanten beter te bedienen," zegt Martin Westerink van Partner 4PS, een softwareleverancier die zich specialiseert in Microsoft Navision. "Het is een krachtig platform met de flexibiliteit en aanpasbaarheid dat wij nodig hebben om de technologie aan te passen zodat deze voorziet in de specifieke behoeften van de bouw. Met de uitgebreide en verbeterde functionaliteit in Microsoft Navision 4.0 zien wij uit naar nieuwe kansen in de markt."

De ontwikkeling van Microsoft Business Solutions-oplossingen richt zich op vijf hoofdpijlers. Elk van deze pijlers - het bieden van nieuwe mogelijkheden voor gebruikers, het verschaffen van inzicht, connectiviteit, verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO) en verhoging van de flexibiliteit - ondersteunt een gebied waar technologie en zakendoen elkaar overlappen. Bij de ontwikkeling is aan deze pijlers op de volgende manieren invulling gegeven:

* Nieuwe mogelijkheden voor gebruikers - De interface, afgeleid van Microsoft Office Outlook 2003, biedt gebruikers zowel een nieuwe werkomgeving als de mogelijkheid om zelf hun eigen menustructuur te kiezen. De gebruiker krijgt gemakkelijk toegang tot informatie buiten Microsoft Navision 4.0, zoals zakelijke documenten en andere bestanden. Nieuwe mogelijkheden op het gebied van verkooporders geven gebruikers meer controle over hun informatie en hun werklast en stelt hen in staat sneller op vragen en behoeften van klanten te reageren. * Inzicht - De Key Performance Indicators (KPIs) en analysetools zijn uitgebreid met grafieken die gebruikers een visueel overzicht geven van de actuele situatie. Het is tevens mogelijk om in te zoomen op informatie die belangrijk is voor strategisch management. * Connectiviteit - Microsoft Navision 4.0 introduceert Bedrijfsnotificaties, dat gebaseerd is op Microsoft SQL Notification Services en nauw geïntegreerd is met andere Microsoft-oplossingen. Via deze notificaties blijven ondernemingen beter geïnformeerd over klanten, medewerkers en toeleveranciers. Microsoft Navision 4.0 ondersteunt nu tevens op een verbeterde wijze de ontwikkeling van functionaliteit met eXtensible Markup Language (XML), voor naadloze communicatie met andere oplossingen, én met klanten, leveranciers en partners. * TCO - Met nieuwe standaardsjablonen kunnen Microsoft-partners aanzienlijk sneller Microsoft Navision 4.0-oplossingen implementeren voor specifieke marktsectoren. Met deze sjablonen kunnen de partners ook hun eigen verkoopactiviteiten stroomlijnen. Tot de marktsectoren waarvoor een standaard sjabloon is ontwikkeld behoren de meubelindustrie, de voedingsmiddelenindustrie en de elektrotechnische industrie. Partners kunnen voor andere specifieke industrieën zelf nieuwe sjablonen toevoegen. * Flexibilitieit - Voor kleinere productiebedrijven die werken met een handmatige planning en eenvoudige productieprocessen, bevat Microsoft Navision 4.0 een nieuwe oplossing: Basis Productie. Ontwikkeld met het oog op de flexibiliteit en de reactiesnelheid die zo belangrijk zijn voor kleinere fabrikanten, biedt deze basisoplossing bovendien een uitstekend startpunt om in een later stadium door te groeien naar een uitgebreide oplossing. De basisoplossing biedt diepgaand inzicht in de actieve werkzaamheden en ondersteuning voor order-per-order planning workflow, waarmee bedrijven productieorders, inkoopoverzichten, planningprocessen en uitzonderingen efficiënt kunnen beheren, zonder dat de complexiteit toeneemt.

Betere integratie met Microsoft Office en Windows Server System-producten Microsoft Navision 4.0 biedt een zeer sterke integratie met Microsoft Office en Windows Server-producten. Informatie in Microsoft Navision 4.0 kan bijvoorbeeld direct worden gebruikt in Word en Excel, terwijl taken en afspraken met klanten kunnen worden gesynchroniseerd met Outlook. Verder kan Microsoft Navision 4.0 naadloos geïntegreerd worden met de diverse Microsoft Server System-producten, zoals SQL Server, Exchange Server, BizTalk Server, Internet Information Services (IIS)/Commerce Server en Small Business Server. Door deze oplossingen met elkaar te combineren ontstaat een krachtige en gemakkelijk te beheren informatie-infrastructuur die een solide basis biedt voor toekomstige groei.

Een goede keuze voor Microsoft Business Solution Partners Een van de belangrijkste voordelen van Microsoft Navision is dat het tal van kansen creëert voor partners, voor het ontwikkelen van add-ons en verticale oplossingen. De nieuwe versie bevat verbeterde upgradetools die ervoor zorgen dat de investeringen die nodig zijn voor het ontwikkelen, verkopen en integreren van dergelijke oplossingen, laag blijven. Dankzij de nieuwe XML-connector is het eenvoudiger om maatwerkoplossingen te bouwen op basis van Microsoft Navision 4.0, terwijl het uitwisselen van gegevens sneller en gemakkelijker verloopt.

Prijs en beschikbaarheid
Microsoft Navision 4.0 is vanaf 20 oktober beschikbaar bij Microsoft Business Solutions-partners in Canada, Denemarken, Duitsland, Ierland, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zweden. De prijs voor een Microsoft Navision-oplossing begin bij ongeveer 1.995 euro voor een financiële oplossing voor één gebruiker.

Microsoft Business Solutions
Microsoft Business Solutions, een divisie van Microsoft, biedt een reeks geïntegreerde end-to-end businessapplicaties en -diensten. Deze oplossingen zijn speciaal ontwikkeld om kleine, middelgrote en grote bedrijven te verbinden met klanten, medewerkers, partners en leveranciers. De applicaties van Microsoft Business Solutions optimaliseren zakelijke processen voor financiën, analyse, human resources management, e-commerce, productie en retail management. De oplossingen bieden complete inzichten die de basis leggen voor zakelijk succes.

Ingezonden persbericht