Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Kunstwerk Port du Nord gearriveerd
Kunstwerk Port du Nord gearriveerd

Albrandswaard- Dinsdagmiddag 18 oktober werd op de parkheuvel van het wijkpark in Portland (Rhoon) de poort van het kustwerk Port du Nord geplaatst. Dit kustwerk is een creatie van beeldend kunstenaar Niko de Wit en meteen het grootste project dat hij ooit heeft gerealiseerd.

De poort van het kunstwerk werd met een reusachtige kraan op de heuvel getakeld en aan de trap bevestigd. Hoewel het geheel nog moet worden afgewerkt, is nu al te zien hoe dit kunstwerk de parkheuvel van het wijkpark letterlijk een extra dimensie geeft

De parkheuvel is gesitueerd op het snijpunt van een hyperactief gebied, de havens, de agrarische cultuur en de contouren van de stad Rotterdam.
Niko de Wit gaf het kunstwerk in Portland de beeldende naam Port du Nord mee. Dit betekent letterlijk venster op het noorden, maar de kunstenaar spreekt in zijn uitleg ook over venster op de wereld. Het kunstwerk heeft een goede balans tussen beeld en landschap, het materiaal is dan ook zorgvuldig gekozen met veel aandacht voor detaillering en veiligheid.

Afhankelijk van de voortgang van de nog te realiseren werkzaamheden, wordt het moment bepaald waarop het kunstwerk officieel in gebruik wordt genomen.