1e persbericht van woensdag 20 oktober 2004

Eindhoven 20-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten diefstal brommer aangehouden

Twee Eindhovenaren (15 en 18 jaar) zijn maandagavond rond 19.30 uur aangehouden omdat ze op een gestolen brommer reden. Agenten zagen dat ze op de Glaslaan op de brommer zonder helm op door een rood verkeerslicht reden, en hielden het tweetal aan. Uit onderzoek bleek dat de brommer zaterdagochtend 9 oktober was gestolen vanaf de Kromhoutstraat. De twee opzittenden zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles op een aantal plaatsen in Woensel zijn maandag 90 processen verbaal uitgedeeld. Ze gingen onder meer naar bestuurders van brom- en snorfietsen die een te hoog vermogen hadden (27 stuks), door het rode licht reden (13 stuks), niet rechts van de weg reden (34 stuks) of geen certificaat hadden (10 stuks). De controles werden tussen 14.00 en 21.00 uur gehouden op de Avignonlaan, Oude Bossche Baan, Marathonloop, Kruisstraat, Huizingalaan, Anconalaan en Marconilaan.

Eindhoven: Aangehouden na vernieling raam

Op de Wenckenbachstraat is dinsdagavond rond 19.20 uur een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van een raam van een woning aan de eerdergenoemde straat na een onenigheid. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Veldhoven: Tweede aanhouding voor brandstichting

Een 15-jarige jongen uit Veldhoven is dinsdag rond 17.30 uur op de Geer aangehouden voor betrokkenheid bij de brandstichting op 10 juli in een bedrijf aan de Run 4200. Dinsdagochtend werd daarvoor ook al een 15-jarige Veldhovense jongen opgepakt (zie 2e persbericht van dinsdag 19 oktober). Het onderzoek naar de brandstichting gaat door; meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.