Ingezonden persbericht


Intel breidt familie netwerkprocessors voor communicatie en embedded netwerktoepassingen uit

Kontich (België), 20 oktober 2004 - Intel Corporation introduceert twee nieuwe series Network Processor Units (NPU's) voor traditionele communicatietoepassingen en voor de snelgroeiende markt van embedded netwerken.

Netwerkprocessors in traditionele communicatiesystemen ondersteunen verschillende netwerktoegangs- en -edge-toepassingen zoals DSLAM's, draadloze switches en zakelijke router line cards. Nu kunnen de Intel NPU's ook ingezet worden in embedded netwerktoepassingen binnen industriële geautomatiseerde omgevingen in plaats van maatwerkcomponenten. Hierdoor kunnen producenten hun apparatuur op basis van flexibele componenten sneller op de markt brengen.

"De prestaties en flexibiliteit van onze netwerkprocessortechnologie bieden veel voordelen voor nieuwe netwerksegmenten zoals automatisering en beheer", zegt Doug Davis, Vice-President Intel Communications Group en General Manager van de Intel Infrastructure Processor Division. "Netwerkprocessors richten zich niet meer primair op snelheid, maar moeten meer mogelijkheden en flexibiliteit bieden, waardoor klanten ontwerpen kunnen afstemmen op hun individuele specificaties."

De Intel® IXP460- en Intel® IXP465-netwerkprocessors zijn de nieuwste toevoegingen aan de Intel IXP4XX-productlijn en bieden een snellere Intel XScale-kern, meer connectiviteitsmogelijkheden en verbeterde betrouwbaarheid en systeembeveiliging.

Door dit soort mogelijkheden kiezen bedrijven als Rockwell Automation voor Intels netwerkprocessortechnologie. "Rockwell Automation ontwikkelt zijn nieuwe-generatie producten met behulp van Intels netwerkprocessors in plaats van met op maat gemaakte ASIC's en andere technologieën. Hierdoor kunnen onze ingenieurs zich concentreren op onze eigen toegevoegde waarde", aldus Scot Tutkovics, Software Engineering Manager bij Rockwell Automation. "De IXP465 voldoet aan onze strenge ontwerpeisen, zoals laag energieverbruik, hoge betrouwbaarheid, ingebouwd Ethernet, USB, real-time synchronisatie en andere netwerkopties." Hewlett Packard wil de IXP46X gaan gebruiken voor zijn toekomstige high-end printers vanwege de schaalbare prestaties en on-chip integratie van meerdere functies en interfaces.

De Intel® IXP2325- en Intel® IXP23250-netwerkprocessors zijn speciaal ontwikkeld voor netwerktoegangs- en -edge-toepassingen. Deze processors combineren data plane en control plane processing-capaciteit in één chip en zijn de eerste Intel-netwerkprocessors die gebouwd zijn op 90nm-technologie.

Deze NPU's leveren snelheden tot 2Gbps en bieden ontwikkelaars aanzienlijke besparingen op het aantal onderdelen, energieverbruik en boardruimte. De IXP23XX-netwerkprocessor gebruikt dezelfde hardware- en softwarearchitectuur als de andere IXP2XXX-producten. "Door de schaalbare Intel-netwerkprocessorarchitectuur voor verschillende productlijnen te gebruiken, besparen we aanzienlijk op tijd en inspanningen voor het ontwerp van hard- en software", zegt dr. Youngky Kim, Senior Vice-President Samsung Telecommunication System Division. "Door de prestaties en mogelijkheden van de IXP2350 kunnen we deze voordelen benutten voor het ontwerp van nieuwe-generaties draadloze systemen."

Intel en leden van de Intel Communications Alliance kondigen daarnaast ontwikkeltools, hardwareplatforms, softwarebouwstenen en applicatiespecifieke softwareoplossingen aan voor de ondersteuning van de IXP23XX- en IXP46X-productlijnen.

De IXP46X kost ongeveer $19 tot $75 bij afname van 10.000 stuks, afhankelijk van de gestelde eisen voor snelheid en temperatuur. De prijs van de IXP23XX varieert tussen $84 en $142, afhankelijk van temperatuur- en snelheidseisen en bij afname van 10.000 stuks.

###

Intel
Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom.

Voor verdere informatie:
Intel Corporation
Kristof Sehmke
Tel.: +32 (0)3 450 0913
E-mail: Kristof.Sehmke@intel.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Anja Breunis
Tel.: +31 (0)30 656 5070
E-mail: anja@lvtpr.nl

Intel is a trademark or registered trademark of Intel Corporation or its subsidiaries in the United States and other countries. Other names and brands may be claimed as the property of others.