Politie Gelderland-Midden

Arnhem Zuid - Aanhoudingen voor overvallen en berovingen
Publicatiedatum: 20-10-2004

Het rechercheteam, dat de berovingen en overvallen in Arnhem Zuid onderzoekt, heeft in de afgelopen drie weken in totaal tien aanhoudingen verricht. De verdachten in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar wonen allen in Arnhem Zuid. De politie verdenkt hen van straatroven en overvallen, de afgelopen maanden gepleegd in Arnhem-Zuid. Er worden nog enkele aanhoudingen verwacht.

Dinsdagochtend 19 oktober werden twee Arnhemmers aangehouden van 16 en 23 jaar. Zij zijn in verzekering gesteld.In de periode vanaf half september werden de andere vijf verdachten aangehouden. Een van hen, 16 jaar, is in bewaring gesteld. De andere vier, 17 en 18 jaar oud, zitten inmiddels in gevangenhouding.
De groep pleegde de overvallen en berovingen in wisselende samenstelling.
Door het rechercheteam zijn in acht woningen huiszoekingen verricht. Daarbij zijn geen vuurwapens aangetroffen. In een van de woningen vond de politie op 29 september iets meer dan 13 kilo hasj. Drie verdachten zijn in verband hiermee aangehouden op grond van de Opiumwet. Het rechercheteam zet het onderzoek voort en richt zich ook op overvallen en straatroven in Arnhem Noord gepleegd.

///

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---