Politie Amsterdam-Amstelland

Hennepplantages ontmanteld

20-10-2004.

Kempering
Dinsdagmiddag rond één uur werd in een woning in Zuidoost een hennepplantage aangetroffen. Dienders doorzochten de woning na een melding van stankoverlast. De 8500 hennepplanten en aangetroffen apparatuur werden vernietigd. De bewoner zal als verdachte gehoord worden.

Anton Waldorpstraat
Dinsdagmiddag rond twaalf uur werd na een tip in een woning aan de Anton Waldorpstraat eveneens een hennepplantage gevonden. De 160 hennepplanten en de aangetroffen installatie werden in beslag genomen. De Nuon constateerde dat er was geknoeid met de meter.
---

Overval drugspand Zuidoost

20-10-2004. Dinsdagavond rond halfelf vonden agenten bij een flat aan Heesterveld een man die van de tweede etage naar beneden gevallen of geduwd. Hij raakte daarbij niet ernstig gewond. Een overval in de woning zou ten grondslag liggen aan het incident.

In de woning troffen agenten zes personen, een grote hoeveelheid harddrugs en een aanzienlijk geldbedrag aan. Alle verdachten, waaronder het 30-jarige slachtoffer, werden gearresteerd en ingesloten.

---

Verwarde man in metro steekt passagier

20-10-2004. Dinsdagmiddag rond halfelf werd een 21-jarige man in de metro, ter hoogte van de halte Van der Madeweg, in zijn been gestoken. De dader maakte een zeer verwarde indruk. Hij sloeg wartaal uit en begon zonder aanleiding om zich heen te slaan en steken.

Het slachtoffer vluchtte met een vriend de metro uit. De messentrekker achtervolgde ze. Uiteindelijke belde het slachtoffer aan bij een woning, waar hij werd opgevangen. De politie trof de dader niet meer aan. Het slachtoffer kon na behandeling in een ziekenhuis naar huis.
---

21 illegalen in tweekamerappartement

20-10-2004. Dinsdagmiddag rond drie uur werden 21 illegalen aangetroffen in een tweekamerappartement in de Amsterdamse binnenstad. Daar wachtten de 4 vrouwen en 17 mannen op hun overtocht naar Engeland.

Inmiddels zijn 19 personen, allen van Chinese afkomst, in vreemdelingenbewaring gesteld in afwachting van hun uitzetting. Het paspoort van de twee anderen, Hondurezen, is ingenomen. Deze twee hebben een vertrekregeling aangeboden gekregen. Er wordt onderzocht of zich onder de arrestanten leden van de bende mensensmokkelaars bevinden.

---

Man bewusteloos aangetroffen in woning
20-10-2004. In de nacht van dinsdag op woensdag rond halféén troffen agenten een zwaargewonde man aan in een woning aan de Houtrijkstraat. Het 24-jarige slachtoffer, dat in eerste instantie door een vriend werd gevonden, bloedde hevig en had diverse verwondingen. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis waar een gebroken kaak en jukbeen werden geconstateerd.
Rijbewijs kwijt na aanrijding
20-10-2004. Dinsdagavond rond halfnegen troffen agenten op de kruising Holterbergweg met de Burgemeester Stramanweg een kop-staart botsing aan. Eén van de bestuurders, een 35-jarige man, had te diep in het glaasje gekeken.
Op het bureau bleek de man drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.