Provincie Zuid-Holland

J. Elzinga waarnemend burgemeester in Reeuwijk

De heer J. Elzinga wordt met ingang van 1 november 2004 benoemd als burgemeester van de gemeente Reeuwijk. Elzinga (54 jaar, lid van de PvdA) was eerder burgemeester van de Brabantse gemeente Drimmelen. De functie in Reeuwijk is per 1 oktober vacant vanwege de vervroegde pensionering van de vorige burgemeester, de heer J.C. Bauer.

Eind augustus 2004 heeft de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, na overleg met de fractievoorzitters, besloten tot het aanstellen van een waarnemend burgemeester in Reeuwijk. Daarna hebben de fractievoorzitters een profiel voor de gewenste waarnemer opgesteld en gesproken met mogelijke kandidaten. Mede op grond van de uitkomsten van deze gesprekken heeft de Commissaris van de Koningin besloten tot de benoeming van de heer Elzinga.

De heer Elzinga was van april 1990 tot januari 1997 burgemeester van de toenmalige gemeente Made en Drimmelen en werd na een gemeentelijke herindeling aansluitend benoemd in de nieuwgevormde gemeente Drimmelen. In februari 2004 is hij afgetreden na een uitspraak van de gemeenteraad over een bestuurlijke inschattingsfout bij de verkoop van drie starterswoningen. Voor zijn burgemeesterschap was de heer Elzinga gemeentesecretaris in de gemeenten Gasselte en Brummen.

Bron: afd. Communicatie; tel. 070 441 66 22