Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Cathay pacific beperkt basiscommissie reisagenten

Amsterdam, 20 oktober 2004 - Cathay Pacific verlaagt de basiscommissie aan reisagenten in de Benelux van zeven naar één procent. Deze tariefsverlaging volgt op een soortgelijke beslissing in andere Europese landen en is vanaf 1 april 2005 van kracht.

Met deze beslissing reageert Cathay Pacific, in navolging van andere grote internationale maatschappijen, op de veranderende marktomstandigheden in de reizigers- en luchtvaartindustrie. Sectoren die sinds enige jaren kampen met een sterke economische teruggang. Hierdoor vindt Cathay Pacific het huidige hoge basistarief van zeven procent niet langer gerechtvaardigd. Reisagenten die tickets van de luchtvaartmaatschappij verkopen, ontvangen de huidige vergoeding nog tot en met 31 maart 2005. Daarna geldt een basiscommissie van één procent.

Cathay Pacific is genoteerd aan de effectenbeurs van Hong Kong en is lid van de Swire Group. Daarnaast is de luchtvaartmaatschappij een van de oprichters van de 'Oneworld Global Alliance'. Van dit netwerk, dat wereldwijd meer dan 550 bestemmingen heeft, maken toonaangevende carriers als Air Lingus, American Airlines, British Airways, Finnair, Iberia en Qantas deel uit.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (